Týden ve znamení dvojek. Tak by se dal v krátkosti zhodnotit start druhé poloviny zimní přípravy před ostrými boji o záchranu. Proč právě ve znamení dvojek? Do známého prostředí se totiž vrátil střední záložník Samuel Šimek, když se vedení klubu povedlo s Pardubicemi dohodnout jeho pokračování o dalších šest měsíců. Kromě něj ale dorazila i nová tvář Ondřej Rudzan. Obránce působící naposledy ve slovenské Skalici posílil tým jako volný hráč. K tomu na svěřence kouče Kučery čekaly dva zápasy a za sebou mají i druhý, teď už kompletní týden přípravy pod jeho vedením. Známi jsou také i jeho dva asistenti.

Premiérový duel pod vedením kouče Radima Kučery odehráli fotbalisté ve středu, proti Třinci se utkání příliš nevydařilo. „První půle z naší strany zase tak špatná nebyla, ale ve druhém poločase se nám nedařilo téměř nic. Kazili jsme jednoduché míče a zbytečně jsme si to sami komplikovali. Všichni víme, že nás čeká na jaře válka o každý bod, a i když to byl přátelský duel, tak mi tam ta větší zarputilost si dojít za lepším výsledkem scházela,“ vracel se za prvním duelem nový lodivod.

Obě nové posily se ukázaly hned ve středečním utkání. „U Samuela Šimka jsme měli zájem o prodloužení a s Pardubicemi se nám podařilo domluvit v tomto týdnu, že u nás bude působit i na jaře formou hostování. Druhou posilou je obránce Ondřej Rudzan, který k nám přišel coby volný hráč, smlouvu u nás podepsal do 30. června letošního roku,“ potvrdil informace sportovní ředitel klubu Jiří Balcárek.

„Ondru jsem si vyzkoušel na stoperu a na levém obránci. Musím říct, že zatím se mi více líbil na levé straně, ale je ještě hodně brzy. Byl s nám teď jen chvíli, potřebuje taky určitý čas, aby se adaptoval. Určitě bych nerad dělal předčasné závěry,“ prozradil k jedné z nových akvizic kouč Radim Kučera. Naopak mu scházel lehce zraněný Ondřej Ševčík, který je už administrativně také potvrzen jako hráč Prostějova. K duelu pak nebyl schopen nastoupit ani Petr Jaroň, který kromě úvodního přípravného zápasu zatím do dalšího nezasáhl.

V prvním duelu ještě dostali všichni téměř stejný prostor. Nyní už by nový realizační tým, který má kompletní složení v podobě hlavního trenéra Radima Kučery, asistenta Radomíra Diana a trenéra brankářů Michala Bárty, chtěl postupně dávat stále větší prostor těm hráčům, kteří budou mít do zahajovací jedenáctky na startu jara blíže. „Teď už chci dávat hráčům větší prostor a minutáž na hřišti, abychom to trošku ustálili, protože přeci jen ty větší poločasové změny to vždy hodně rozbijí. Neznamená to ale, že když někdo bude hrát teď šedesát či sedmdesát minut, tak má jistotu, že příště hrát bude,“ přiznal Kučera.

Ohledně kádru pak stále není nic uzavřeno a jak sportovní ředitel, tak hlavní trenér chtějí ještě přivést další hráče. V současné chvíli se mluví nejvíce o třech potenciálních příchodech. „Nadále pracujeme a sledujeme, co se kolem nás děje, především v lize. Snažíme se tak zjišťovat, kdo by ještě mohl být k mání a koho bychom mohli přivést,“ potvrdil Jiří Balcárek, na což reagoval i hlavní trenér. „Každý nějak posiluje a my chceme taky ještě posílit. V ideálním případě by bylo dobré mít všechny posty zdvojené, abychom případně s nějakým zraněním či ztrátou formy mohli situaci řešit a měli jsme i různé varianty podle soupeře.“