Svěřenci kouče Radima Kučery vyrazili v úterý dopoledne na krátké soustředění do Znojma a čtyřdenní blok zakončili už opět na domácí půdě. V Olympijské ulici přivítali dalšího třetiligového soupeře, síly změřili s rezervou Baníku. Obě branky diváci viděli hned v první půlhodině a po závěrečném hvizdu se tak oba celky rozešly remízou. Nutno dodat, že především ve druhé půli byl aktivnější Baník, na výsledku se však mohla podepsat i náročnost předchozích dnů.

 

Domácí hráči měli opět skvělý vstup do utkání a už ve čtvrté minutě šli do vedení. Podařilo se jim totiž znovu vytěžit branku po rohovém kopu, kdy si míč na malém vápně našel Malec a nedal brankáři šanci – 1:0. Další minuty se ale na vážnější šanci čekalo. Baník byl sice aktivnější, ale nedokázal se dostat do vápna soupeře. Eskáčko zase čekalo na své brejkové možnosti, jenže ani ty nedokázalo správně řešit. Jeden z pokusů měl Šimek, ale mířil mimo. Na opačně straně musel poprvé zasahovat Vejmola až po ráně, se kterou neměl větší problém.

Ve 26. minutě už ale přišlo srovnání. Přímý kop zahráli hosté na zadní tyč, kde míč vrátili před branku a Šudák jej stihl poslat před Vejmolou do branky – 1:1. O dvě minuty později mohli hosté přidat i druhou branku, ale proti byl skvělý zákrok domácího brankáře. Do konce poločasu se pak už na šance marně čekalo, i když tempo od obou celků nebylo vůbec špatné.

Do druhého poločasu nastoupily oba celky ve stejném složení a Baník začal udávat tempo zápasu, na které eskáčku po náročných dnech nestačily nohy. Jenže střelba ze střední vzdálenosti nevedla k většímu vzrušení a jedinou větší šanci dokázal bez větších potíží zlikvidovat brankář. Na opačné straně toho k vidění bylo ještě méně, ale asi největší šanci druhé půle měl na noze Koudelka. Jeho pokus však skončil jen v rukavicích brankáře Kubného. Oba celky se tak rozešly remízou.

 

Přípravné utkání

1. SK Prostějov – FC Baník Ostrava „B“

1:1 (1:1)

Branky a nahrávky: 4. Malec – 26. Šudák.

Sestava Prostějova: Vejmola – Látal, Kulig, Bednár, Zapletal – Matoušek, Habusta, Šimek, Jaroň – Bartolomeu, Malec. Střídali: Šnajdr – Slaměna, Mach, Gabriš, Koudelka, Badra, Matocha. Trenér: Radim Kučera.

Sestava Baníku: Kubný – Krupička (60. Hapal), Uchenna (60. Temel), Říha, Sirotek (60. Samuel) – Málek (60. Bewene), Holaň, Šudák (70. Kilibarda), Elekana – Fadairo (60. Jamiu), Chvěja (60. Diviš). Trenér: Josef Dvorník.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRA

Radim KUČERA – 1. SK Prostějov

„Mělo to šťávu. Trošku jsem počítal s tím, že budeme unavení, protože jsme měli dost tréninků. Jsem rád, že jsme vstřelili gól ze standardní situace, ale zase jsme dostali po standardce. Apelovali jsme, abychom utkání odehráli s nulou, ale je fajn, že jsme inkasovali oproti předchozím zápasům jen jednou. Pořád vidím, že střídáme pasáže, kdy při rozehrávání a budování útoku dokážeme vyjet a máme dobrou přípravnou fázi, ale potom nám nejde předfinální a finální fáze, kde jsou jednoduché ztráty. Asi to pramení z únavy, ale chtěl bych tam více koncentrace a zapracovat na tom, abychom byli lepší v osobních soubojích, kde byly momenty, které se mi nelíbily. Vysoký míč, do něhož nikdo nešel. Musíme více chodit do míčů, které jsou mezi hráči.“