Už je tomu deset let, co se vedení fotbalového klubu v Kostelci poprvé rozhodlo, že se společně s hráči a funkcionáři hodí do gala a zorganizuje v místní sokolovně ples. Akce se hned velmi dobře ujala, a tak ani v letošním roce nemohlo chybět její pokračování. To si ve vyprodaném sále přítomní užívali v průběhu celého večera až do pozdních hodin. Ač se toho za deset let v rámci fotbalového klubu změnilo hodně, tak atmosféra zůstává nadále stejně parádní.

 

Co by to bylo za fotbalovou akci, kdyby se počet návštěvníků udával v konkrétních číslech. Hlavní organizátoři zastoupeni předsedou Vladimírem Staňkem a sekretářem Lubomírem Balášem usměvavě unisono hlásili: „Vyprodáno“. Stejně jako v letech minulých, tak i letos se sportovní veřejnost těšila. „Všechno vyšlo skvěle, můžeme být maximálně spokojení. Největší starosti jsme měli s naším tradičním vystoupením, na něž se většina návštěvníků nejvíce těší. Onemocněli nám však v týdnu někteří vystupující. Museli jsme tak trošku improvizovat, ale i to nám klaplo, protože je nahradila naše mládež. Takže maximální spokojenost,“ shrnul Lubomír Baláš.

Každým rokem si totiž vedení klubu připravuje scénku, kterou následně baví všechny přítomné. „Je to část plesu, na niž se všichni nesmírně těší. Letos jsme dokonce přistihli i některé spoluobčany, jak se snažili špiclovat v sokolovně předem, co nacvičujeme,“ hlásil Vladimír Staněk.

Tolik očekávaným překvapením, tedy hostem večera, byl Dan Nekonečný. „Promenádovali jsme se tam ve víru velkých oslav v sukních a ukázali jsme přítomným, jak vypadají fotbalisté po kariéře s břichem,“ doplnil se smíchem Lubomír Baláš. „I přes nastalé potíže se nakonec všechno vydařilo maximálně, byli jsme oceněni velkým aplausem,“ přizvukoval i předseda Vladimír Staněk.

Před covidovou epidemií Kostelec pořádal ples ještě jako klub hrající I.A třídu. Nyní už je ale divizní. I tak se dle organizátorů nezměnilo nic. „Pro nás je klíčové, že se nám podařilo pokračovat v tradici, na níž se společně s řadou dalších sportovců potkáme. Snad v tom budeme pokračovat i nadále. Na příští ročník už máme opět stanovené i datum, potkat bychom se měli na Valentýna, tedy 14. února,“ nastínil předseda klubu. Téma scénky se tak lehce nabízí.