Už jen dva týdny mají fotbalisté eskáčka na to, aby se co nejlépe připravili na jarní boje o záchranu ve druhé nejvyšší soutěži. Mužstvo v uplynulém týdnu absolvovalo krátké soustředění ve Znojmě, které si všichni zainteresovaní velmi pochvalovali, a vše zakončilo přípravným duelem na domácí půdě proti rezervě Baníku.

Jen v civilu sledovali utkání Ševčík a Rudzan, obě tyto posily by však od pondělí měly naskočit do přípravy. Na dnešek se navíc chystá i oficiální potvrzení návratu brankáře Filipa Muchy, který by měl vytvořit dvojici s Vejmolou.

„Žádné změny v tomto týdnu nenastaly, ale do čtvrtka chceme mít vše hotové. Už bychom tak měli znát finální podobu kádru,“ nechtěl nijak blíže zatím specifikovat případné posily sportovní ředitel Jiří Balcárek. O něco konkrétnější byl po zápase kouč, který potvrdil informace, že v mužstvu skončila brankářská dvojka. „Volodymyr Krynskyi už s námi není, protože přestoupil na vlastní žádost do Litvy. To je zbytečné tajit. Hledali jsme tak brankáře k Luďkovi Vejmolovi a mohu říct, že už ho máme. To se ale dozvíte až v pondělí,“ zůstal trošku tajemný kouč Radim Kučera.

Podle našich informací je tím tajemným brankářem hráč, jenž Prostějov velmi dobře zná. Do klubu by se měl vrátit z Teplic Filip Mucha. Dá se tak očekávat ještě velmi zajímavý boj o post jedničky. Už teď je však jasné, že zrovna tento post bude mít eskáčko velmi dobře obsazený.

I přes spokojenost s útočníkem Malcem by kouč ještě rád viděl alespoň jednoho klasického hrota ve svém celku. „Jsem velice spokojený s tím, jak Tomáš pracuje a co všechno nám dokáže uhrát, ale je špatně, že je to jediný hráč, kterého na hrot máme. Zkoušeli jsme tam Koudelku, teď Bartolomea, ale myslím si, že jim daleko více svědčí, když mají prostor, než že se musí probíjet. Stále se jedná, tak uvidíme, zda nám něco dopadne, ale na tomto postu bych ještě rád posílil. Zároveň potřebujeme stoprocentně i krajního hráče tak, abychom měli i tento post zdvojený a posilu do defenzivy,“ byl opět o něco konkrétnější lodivod než sportovní ředitel.

Kromě dvou zmíněných marodů se na jihu Moravy ukázali všichni aktuální hráči kádru a vedení bylo spokojeno s tím, jak tento čtyřdenní cyklus proběhl. „Plánem bylo změnit prostředí a na chvilku vypadnout z toho stereotypu, jaký tu hráči měli. Druhým faktorem byly i tréninky na přírodním trávníku. Také jsme chtěli i stmelit kolektiv, hráči byli neustále spolu. A samozřejmě jsme se hodně zaměřovali na různé automatismy, které potřebujeme do hry dostat. Souhra, součinnost toho, co chceme hrát, a zároveň tam byly i intenzivnější tréninky,“ zhodnotil celý týden Kučera.

Nejméně šťastný po duelu byl ze situace, která se odehrála dvacet minut před koncem, kdy odkulhal z duelu Jakub Habusta, což by mohlo znamenat další komplikace pro mužstvo. „Špatně tam došlápl na míč. Mohl si tam něco natáhnout, ale spíše věřím tomu, že to bude z únavy. Snad bude dobrý a nevypadne z toho, protože by to určitě byla komplikace,“ měl jasno kouč, který následně potvrdil pozitivnější zprávy, že by se od pondělí měly do tréninku zapojit i dvě posily do zadních řad, a to Ondřej Ševčík a Ondřej Rudzan, kdy oba laborovali s drobnějším zraněním.