Před startem podzimní části vyrazili fotbalisté Určic na expediční cestu do Rakouska k přátelskému utkání s místním týmem Rabensburg, kde dříve působil právě aktuální lodivod Určic. K utužení dobrých vztahů nyní pozvali zahraniční kolegy zase do Česka, kde se na prostějovské umělé trávě odehrálo přátelské utkání v sobotu v podvečer. Určice potvrdily, že jsou kvalitnějším týmem, kromě zápasu nechyběl ani drobný doprovodný program. „Hráči přijeli jen na zápas, takže jsme toho moc nestihli, ale pohostili jsme je, stejně jako oni nás před podzimní částí. Dali jsme si dobrou pizzu, nějaké pivko, řidiči samozřejmě nealko. I oni nám přivezli drobné dárky, takže jsme si zase utužili přátelský vztah. Domnívám se, že bychom se ještě určitě mohli potkat,“ prozradil kouč Určic Petr Gottwald.

TJ Sokol Určice

Rabensburg

2:0

Sestava Určic: Sohlich – Navrátil, Horák, Rus, Vaverka – Menšík – Piňos, Valina, Mariánek, Halouzka – Gottwald. Střídali: Hýbl, Paul, Maňák, Mašek, Grulich. Trenér: Petr Gottwald.

Hodnocení trenéra Určic Petra Gottwalda: „Na naší straně byla jednoznačná převaha, byli jsme daleko silnější ve středu hřiště, ale moc jsme nehráli po krajích. V důsledku toho jsme se nedostávali tolik do zakončení, jak bych si sám představoval. Mohli jsme určitě vyhrát i vyšším rozdílem, ale doplácíme stále na nevydařenou koncovku, protože tam jsme hodně impotentní. Na tom musíme neustále pracovat. U soupeře tam byla asi jediná větší šance. Celý zápas pak byl v hodně přátelském duchu a zase nás to určitě posunulo o kus dál.“