Původně měli hrát fotbalisté Kostelce proti soupeři z Bělotína v sobotu dopoledne, ale už předem utkání odložili na neděli odpoledne, kdy na umělé trávě v Hranicích odehráli sedmý duel přípravy proti soupeři z Bělotína. Nováček krajského přeboru uštědřil souboru kouče Lubomíra Keluce porážku o dvě branky a lodivod byl hrubě nespokojen především s první polovinou, která dle jeho slov absolutně nesplnila požadavky, jaké by měla. Šanci napravit nevydařený výkon bude mít tým ještě za týden v generálce proti Boskovicím.

TJ Sokol Bělotín

FC Kostelec na Hané

2:0 (2:0)

Sestava Kostelce: Hradečný, Bárta – Lužný, Pavlíček, Fajstl, Zbožínek, Procházka, Ondroušek – Škrabal, Klimeš, Hruban, Los, Dvořák, Gábor – Holub Denis, Konečný. Trenér: Lubomír Keluc.

Hodnocení trenéra Kostelce Lubomíra Keluce: „První poločas bych přirovnal ke knize Alenka v říši divů. Hra neměla žádné tempo, silově jsme hráli spíše na úrovni mladšího dorostu a často prohrávali souboje. Nedařilo se nám na hřišti dobře komunikovat, z čehož pramenily chyby, takže jsme během prvního poločasu dvakrát inkasovali. Musím říct, že zaslouženě. Po chybné rozehrávce se dostal míč přímo na kopačku soupeře, který se lobem skoro z půle hřiště nemýlil. Druhý gól jsme dostali také po chybě v rozehrávce a komunikaci. My jsme sice měli dát branku, ale to se nám nepovedlo. Byli jsme rádi, že jsme nedostali třetí. Poločas tedy jasně patřil Bělotínu. Během pauzy jsem klukům dal jasně najevo, že takovým fotbalem se jako Kostelec prezentovat nechceme. Druhý poločas byl herně diametrálně odlišný. Hrálo se jen na jednu bránu a byli jsme jasně lepší. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Asi kdyby se hrálo až do půlnoci, stejně by nám to tam nepadlo. Musím ale říct, že tu druhou půli se nám podařilo odehrát se ctí. Herně to už sneslo určité parametry, bohužel výsledkově se to dá brát jako neúspěch. Kluci jsou na divizi nachystaní dobře, ale děláme bohužel stále ty samé chyby. Přestože jsme doma nechali 9 hráčů odpočívat, což je poměrně dost, kluky za druhý poločas musím pochválit. Příští týden nás čekají Boskovice, což bude generálka na jarní část divize.“