Ve čtrnáctém kole okresního přeboru se utkaly celky Čechovic a Němčic. Počasí se po sobotě trochu uklidnilo, ale teplotně to jarní podmínky připomínalo jen dalece. Domácí Čechovice určitě po podzimní části pomýšlely na vyšší umístění, ale aktuálně se drží mimo sestupové vody a budou chtít stoupat v tabulce výš. Starosti se sestupem mají Němčice, které se budou chtít po změně trenéra odrazit ode dna tabulky.

Úvodní minuty to byla vyrovnaná bitva bez výraznějších šancí na obou stranách. K první střele na branku se dostal domácí Tomáš Bilík, která však nepřinesla větší hrozbu pro brankáře hostů. Na míči byli spíše domácí, kteří lépe kombinovali odzadu a měli více ze hry. Hosté hráli spíše nakopávané balóny a snažili se hrozit z brejků. Do první větší šance se dostal čechovický Marek Žídek, kdy po nepřehledné situaci mířil těsně vedle pravé tyče. Ve 14. minutě po nešťastném faulu domácích hlavní arbitr Břetislav Jurníček pískl do píšťalky a ukázal na penaltový puntík. Hostující Prokop Držálek s přehledem proměnil a Němčice šly do vedení.

Poté nastala pasáž plná nepřesností na obou stranách. Vizuálně byli v převaze domácí, ale byli to právě hosté, kteří po sporně hozeném autu a závaru před vápnem vstřelili druhou branku. Ta byla druhým zásahem Prokopa Držálka. Obraz hry se obrátil a nebezpečnější začali být hosté. Ve 33. minutě se po skvělém nákopu dostal do šance domácí Patrik Šteigl, ale i on ztroskotal na špatně provedeném zakončením. Byl to ale pro Čechovice impulz a po zbytek poločasu držely Němčice pod tlakem. Ke snížení to ovšem nevedlo, a tak se šlo do šatny za stavu 0:2 z pohledu domácích.

Druhý poločas začaly Čechovice opět aktivně. Slibnou standardku ze 46. minuty však neproměnily. Další standardní situace byla spíše pozdravem pro hostujícího gólmana. Sled několika šancí vyústil téměř ve stoprocentní branku, kterou ovšem čechovický Michael Cetkovský neproměnil. Obraz hry zůstal stejný. Čechovice tlačily a bylo otázkou času, kdy se jim podaří alespoň snížit. Němčice si byly vědomy toho, že takové tempo by se jim mohlo stát osudným, začaly proto hru takticky kouskovat a zdržovat. Sporadické šance Němčic končily v předfinální fázi. V 57. minutě utekl domácí obraně Adam Studený, ale samostatný únik neproměnil, když netrefil bránu.

Tlak Čechovic pokračoval. Po zakrouceném rohu Tomáše Bilíka, který skončil na břevně, se domácí ještě neradovali, stejně tak po další ložence Martina Běhala. Následující pasáž by se dala označit za žlutou. Po několika faulech lítala totiž jedna žlutá karta za druhou. Všechny ale oprávněně. Nervozita a frustrace ze strany Čechovic byly znát, protože byly lepším celkem, ale bez gólového příspěvku.

Poslední dvacetiminutovka nabídla přeci jen kýžený gól do sítě Němčic, kdy se prosadil v 71. minutě Adam Sedlák. Další šanci ve druhém poločase si hosté vypracovali až v 76. minutě, ale střela byla zblokována. Pak ale jako blesk z čistého nebe přišel pro Čechovice direkt ve formě obdržené branky. Brankáři Drešrovi vypadl míč, který pohodlně doklepl do brány v 79. minutě Adam Studený.

Snaha domácích se ale nedala upřít ani v následujících minutách, kdy hráči drželi Němčice pod tlakem, řada standardek však zůstala nevyužita a Němčice si své vedení zkušeně hlídaly. Vstup do jarní fáze okresního přeboru se lépe vydařil Němčicím a dokráčely si tak pro vítězství 1:3 z pohledu domácích.

 

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Josef Šteigl – Sokol Čechovice

„Byl to první jarní zápas. My jsme neměli dobrou zimní přípravu, protože nás bylo málo. V dnešním zápase to bylo podobné, protože jsme byli rádi, že jsme to dnes nějak seskládali. Pomohli nám i tři hráči z dorostu, kteří ale nebyli fyzicky úplně OK. Než jsme si to osahali a sžili jsme se se sestavou, tak jsme prohrávali o dva góly. V šatně jsme si k tomu něco řekli a konečně jsme začali hrát tak, jak jsem nabádal už do prvního poločasu. Bohužel dnes soupeř vystřelil 4x na bránu a dal tři góly. My jsme své šance neproměnili. To zápas rozhodlo.“

Petr Držálek – FK Němčice nad Hanou:

„První půlka byla z naší strany dobrá. To, co jsme si řekli, jsme také plnili do posledního puntíku. Dali jsme dva góly, což vyplynulo z naší aktivní hry směrem dopředu. Ve druhé půli jsme na to chtěli navázat, ale moc se nám to nedařilo. Čechovice byly jasně lepší a tlačily nás. Byli jsme rádi, že jsme nakonec obdrželi jen jeden gól. Potom jsme při důraze ve vápně odskočili zase o dvě branky a v tu dobu bylo po zápase.“

Přebor OFS Prostějov, II. třída – 14. kolo

Sokol Čechovice – FK Němčice nad Hanou

1:3 (0:2)

Branky: 72. Sedlák – 15. a 24. Držálek, 79. Studený. Rozhodčí: Jurníček – Kovalský, Kaštyl. Žlutá karta: 63. Bilík, 70. Sedlák, 75. Vybíral – 10. Tomek, 40. Vejvoda, 55. Handl, 72. Korčák. Diváků: 65.

Sestava Čechovic: Drešr – Sedlák, Naicler, Svoboda, Starý – Bilík, Šteigl, Cetkovský, Klimeš – Žídek, Doležel. Střídali: Běhal, Nerad, Vybíral, Zatloukal. Trenér: Josef Šteigl.

Sestava Němčic: Kopřiva – Řezáč, Korčák, Vejvoda, Pěnčík – Bezouška, Tomek Š., Držálek, Jiříček – Hrabal, Studený. Střídali: Zounar, Jordán, Mai, Navrátil, Handl, Tomek O., Dian. Trenér: Petr Držálek.