Ve třetím jarním pokračování se znovu opakoval scénář u Čechovic a Určic. Zatímco prvně jmenovaný dokázal i třetí duel jarní části zvládnout a postupně už míří zase směrem nahoru, tak Určice ani napotřetí neberou body a už se nachází na chvostu tabulky, kde by se nechtěly zdržovat. Konice dlouho čekala na srovnání proti Litovli, ale dočkala se v závěru. Opačný případ zažila Lipová, která vedla po celý duel, jenže v nastavení o výhru přišla po vlastní brance.

Čechovice na vítězné vlně

I po třetím zápase mohl znít kabinou Čechovic vítězný pokřik a zdá se, že po krizi z podzimu nyní v Čechovicích natahují novou vítěznou šňůru. Tentokrát se mohli radovat v domácím prostředí, kde nedovolili soupeři z Brodku u Přerova skórovat. Už se tak posunuli na sedmou příčku tabulky, kde se mohou zase začít dívat spíše nad sebe.

„Po úspěšném vstupu do jarní části sezóny nás čekal soupeř z Brodku u Přerova. Od začátku zápasu jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého, avšak chtěli jsme navázat na předešlé výkony. Což se nám z části povedlo, prezentovali jsme se zodpovědným výkonem směrem dozadu. Směrem dopředu nám to úplně nelepilo. Avšak po krásné akci jsme se díky střele Šteigla dostali do vedení, které jsme do poločasu dokázali udržet,“ prozradil k prvnímu poločasu asistent trenéra Lukáš Koláček. 

Do druhé půle zněl úkol jasně. Počkat si na svou šanci a v ideálním případě přidat pojistku, která by mohla znamenat další body do tabulky. „To se nám povedlo, a díky získání míče Petržely a následnému centru nás Trajer poslal do dvoubrankového vedení. Díky zodpovědné obraně jsme soupeře k ničemu nepustili a získali tři body. Jsme rádi, že jsme tak natáhli vítěznou sérii a věříme, že budeme v podobných výkonech pokračovat i v dalších náročných kolech,“ zakončil Koláček.

Sokol Čechovice

FK Brodek u Přerova

2:0 (1:0)

Branky: 15. Šteigl, 66. Trajer. Rozhodčí: Kouřílek – Šteier, Hrbáček. Žluté karty: 42. Šolín, 67. Novák, 70. Luža – 56. Kus. Diváků: 161.

Sestava Čechovic: Peka – Zelina, Haluza (55. Novák), Koláček, Veselý – Petržela, Šolín, Šteigl, Luža (86. Nejedlý), Růžička (74. Klimeš) – Trajer (86. Kopečný). Trenér: Pavel Kucharčuk.

Lipová ztratila výhru v nastavení

V domácím prostředí chtěli hráči Lipové navázat na úspěšný start a i podruhé potěšit vlastní fanoušky vítězstvím. Především v prvním poločase si za tímto cílem jasně šli a nebýt špatné produktivity, tak bylo vymalováno. Jenže vedení bylo jen jednobrankové a v nastavení přišel trest, kdy hosté srovnali po brance po nešťastné teči.

„Dnes jsme jednoznačně dva body ztratili a myslím si, že dnešní zápas byl pro nás hodně nešťastný. My jsme mohli v prvním poločase bez obtíží rozhodnout o naší výhře. Hrálo se na jednu branku a my tam měli celou řadu tutovek. Jenže jsme dokázali dát jen jednu branku. Přitom kdyby to bylo o dvě, tři či čtyři branky, tak nemohl nikdo říct ani půl slova,“ láteřil k první půli a špatné efektivitě kouč Lipové Pavel Růžička.

Ve druhém poločase se hra už přeci jen o něco více srovnala, ale dlouho to vypadalo, že domácí si své hubené vítězství pohlídají. Jenže přišla poslední minuta. „Byl tam trestný kop a hostující hráč to trefil do Tomáše Škrabala, od kterého se míč bohužel odrazil na opačnou stranu, než šel brankář,“ uvedl k brance, která rozhodla o ztrátě dvou bodů.

Z celkového zápasu pak byl kouč velmi zklamaný hlavně kvůli nastalé situaci. „My jsme hráli opravdu skvěle v prvním poločase a byl to festival šancí a naší ofenzivy, jenže nakonec ty tři body nemáme a můžeme si za to sami. Do příště to musíme zlepšit. Snad dáme více branek, které dnes přijít měly,“ zakončil Růžička. 

SK Lipová

SULKO-Zábřeh

1:1 (1:0)

Branky: 26. Hrušák – 90+1. Škrabal (vlastní). Rozhodčí: Látal – Winkler, Vičar. Žluté karty: 17. Škrabal, 35. Hrušák, 64. Žilka, 70. Ráček, 88. Stryk, 89. Vybíhal – 40. Puchr, 57. Bačík. Diváků: 80.

Sestava Lipové: Klimeš – Takáč, Bokůvka, Ráček – Žilka, Stryk, Hrušák, Škrabal, Musil (76. Šup) – Vraj (90. Burget), Karásek (65. Vybíhal). Trenér: Pavel Růžička.

 

Konice s bodem proti Litovli

V domácí premiéře chtěli fotbalisté Konice zvítězit proti dosud trápícímu se soupeři z Litovle. Jenže jedna z mála šancí hostů skončila v brance a domácí měli co dělat, aby dokázali během utkání srovnat skóre zápasu. To se jim povedlo až v samém závěru a na umělé trávě museli vzít i bod s povděkem.

„Hráli jsme s posledním mužstvem, které přijelo s jasnou taktikou dobře bránit. Hrálo se na umělce, což si myslím, že taky hrálo svou roli. Šli jsme do zápasu s určitým záměrem, že budeme soupeře napadat, což se nám nedařilo. Přesto jsme měli první velkou šanci, kdy Krása už překonal i brankáře, ale míč se od tyče dostal ven a vzápětí jsme dostali z ojedinělého brejku branku. To pro nás byla velká komplikace a soupeř se zatáhnul ještě více. Do půle tam nějaké závary byly, ale nepovedlo se nám srovnat,“ vracel se za prvním poločasem kouč Konice Petr Ullmann.

V poločase se kouč rozhodl prostřídat a přidat tak novou krev do zápasu. „Šel tam Holub, aby dokázal podržet balóny. Od 70. minuty jsme šli hrát na tři útočníky a tlak gradoval. Už to ale vypadalo, že ani největší závary branku nepřinesou. Zachránila nás ale situace v závěru, kdy jsme měli k dispozici standardní situaci a Jirka Jašíček to trefil přímo parádně a vymetl pavouky. V závěru jsme ještě tlačili, ale soupeř už to dokázal ukopat,“ ohlédl se následně i za druhou půlí kouč. 

„Na jednu stranu jsem rád, že kluci ukázali charakter. Bojovali a dřeli a bylo vidět, že prohrát nechtějí. Tam jim nemám co vytknout. Na druhou stranu mi tam ale dnes chybělo daleko více fotbalovosti a nějakého zakončení. Kdybychom se dostali do vedení, tak by se zápas odvíjel jinak, ale to je kdyby,“ zakončil kouč Ullmann.

Sokol Konice

Tatran Litovel

1:1 (0:1)

Branky: 88. Jašíček – 40. Dragon. Rozhodčí: Slota – Sedláček, Perutka. Žluté karty: 56. Jašíček, 65. J. Krása – 23. Bohanos, 29. Pecháček, 43. Dragon, 60. Válek, 62. Jindra, 82. Kučera, 82. Bednář. Diváků: 188.

Sestava Konice: Kvapil – Janeček (46. Holub), Blaha (71. O. Cetkovský), V. Cetkovský (46. R. Krása), Čermák – Pospíšil, Schön, J. Krása, Bačovský (71. Burget) – Jašíček, P. Krása. Trenér: Petr Ullmann.

Určice znovu padly

Po osmnáctém kole se fotbalisté Určic „dostali“ na poslední místo tabulky, kde jsou nyní v důsledku horšího skóre, než má Litovel. V nedělním utkání na půdě dalekých Velkých Losin přitom opět předvedli sympatický výkon, jenže co naplat, body z toho zase nejsou. A ty by teď potřebovali jako sůl.

„Je to pořád ta stejná písnička. Celý zápas jsme byli o něco lepším týmem a byli jsme to spíše my, kdo držel soupeře na jeho polovině. V prvním poločase toho k vidění ale moc nebylo, protože všechny akce končily jen jako náznaky šancí. My jsme toho moc nepředvedli a soupeř taky ne,“ ohlédl se za první půlí kouč Určic Petr Gottwald.

V poločasové přestávce se téma točilo kolem jediné věci, že dnešní duel rozhodne jedna chyba a pravděpodobně i jedna branka. „Bohužel pro nás jsme to zase byli my, trápí nás to dlouhodobě. Tentokrát tam přišlo zaváhání mezi Horákem a brankářem Sohlichem, kde si dávali přednost a útočník si to vzal a ti to uklidili do prázdné branky. Druhá branka pak přišla po brejku, kdy jsme to museli otevřít,“ uzavřel k zápasu lodivod.

„Co nám pomůže, že nás trenéři soupeřů chválí, když body nemáme. Je hezké hrát dobrý kombinační fotbal, za což jsem opravdu rád, ale my teď potřebujeme i škaredé výhry a body, abychom se odrazili k něčemu lepšímu. Kluky můžu jen těžko hanit, ani nechci. Jsme ale definitivně poslední a něco musíme udělat, abychom se dostali jinam. I psychicky by nám to velice pomohlo. Horák to dnes nesl hodně těžce a je vidět, že na tom hráčům záleží, to je pro mě nyní to hlavní,“ zakončil otevřeně kouč Gottwald.  

Sokol Velké Losiny

Sokol Určice

2:0 (0:0)

Branky: 61. Šinogl, 81. Uvízl. Rozhodčí: Vít – Aberle, Kreif. Žluté karty: 21. Valina, 24. Horák (oba U). Diváků: 120.

Sestava Určic: Sohlich – Grulich, Horák, Mariánek, Vaverka – Valina – Kiška (70. Bureš), Škrabal (85. Navrátil), Piňos, Slezák (63. Paul) – Gottwald. Trenér: Petr Gottwald. (jaf)