Takzvaně anglický týden čeká nyní na fotbalisty Prostějova, kteří potřebují směrem k záchraně každý bod. Po domácím zápase s Táborskem se na stejné půdě představí hned o čtyři dny později opět, kdy je tentokrát čeká duel proti nedalekému soupeři z Vyškova, celý blok pak uzavře zápas ve Varnsdorfu. Start utkání vloženého středečního 23. kola je na programu v 16.30 hodin na stadionu v Holici, kde Prostějov hraje celou sezónu.

 

Svěřenci kouče Kučery tentokrát přivítají nedalekého soupeře a podzimního půlmistra soutěže, který se netají těmi nejvyššími ambicemi. Při pohledu na tabulku by tak měl být favorit jasný, ale když vezmeme v potaz všechny okolnosti, a především zatím matnou formu mužstva hrajícího na ikonickém stadionu v Drnovicích, tak musíme říct, že se dá čekat vyrovnaná bitva. Ambice přímého postupu a opravy stadionu totiž vzaly během úvodu jara za své a svěřenci trenéra Kameníka si už nemohou dovolit ztrácet body, pokud budou chtít nadále živit naděje.

Během zimní přestávky se toho v obou táborech změnilo dost. Vyškov přišel o tradiční opory mužstva, které zamířily do nejvyšší soutěže, další hráči se během jara zatím nepotkali s ideální formou. I tak ale do kádru dorazila nová kvalita, jenže na hřišti to zatím drhne. Podepsat na výsledcích se mohl i fakt, že hráči dobře vědí, jak to aktuálně vypadá se situací ohledně stadionu, což je nyní zásadní problém mužstva.

Eskáčko v domácím prostředí nemá kam uhnout a potřebuje za každou cenu bodovat, aby i nadále drželo své šance na záchranu ve svých rukou a postupně se třeba ještě povedlo vzdálit těmto příčkám před samým závěrem soutěže. Před vlastním publikem to bude už čtvrtá zastávka a druhá ve čtyřech dnech. Na podzim se ve Vyškově odehrál otevřený duel, ve kterém se diváci dočkali hned sedmi branek. Z vítězství se radovali domácí v poměru 4:3. Zda se něco podobného bude opakovat, je sice nepravděpodobné, ale můžete se o tom přijít přesvědčit už ve středu 17. dubna od 16.30 na stadion HFK Olomouc.