Anglický týden zakončí fotbalisté eskáčka v neděli 21. dubna odpoledne, kdy se představí na městském stadionu přezdívaném „Kotlina“, kde na ně bude čekat domácí Varnsdorf. Oba celky se po většinu sezóny pohybují v sestupovém pásmu a ani jeden by tam nechtěl zůstat až do konce. Kdo si ze vzájemného zápasu odnese všechny body, tak bude mít velkou výhodu. Zda se to povede hostům z Hané, bude jasno v neděli vpodvečer. Utkání totiž startuje v 17.00 hodin.

Daleká cesta do Ústeckého kraje bude pro fotbalisty Prostějova velmi důležitá, protože v souboji s přímým konkurentem půjde takzvaně o šest bodů. Svěřenci kouče Holeňáka za sebou neměli ideální vstup do ročníku a dlouho čekali na první výhru, kdy se jim dařilo střídavě jen brát aspoň po bodu za remízu. Konec podzimu, ale i začátek jara je však o něčem jiném a mužstvo se tak dostalo z toho nejhoršího. Vyhráno však rozhodně nemá a další body i nadále akutně potřebuje. Kádru pak během zimy neublížil ani vynucený odchod nejlepšího střelce Filipa Firbachera, kterému byla pozastavena činnost za podíl na manipulaci se zápasy.

Na podzim se v domácím prostředí radoval Prostějov, který by na to chtěl navázat i venku. A kromě důležitých bodů si také připsat i pozitivní bilanci se soupeřem, což může hrát v konečném zúčtování také vliv. Kdo získá tři body, tak bude mít určitě daleko blíže k záchraně.