Osmnácté pokračování I.B třídy, skupiny „A“ přineslo zajímavý souboj pro další vývoj v tabulce, kde se potkal druhý celek se třetím. Pro regionální fanoušky se navíc jednalo o zajímavou bitvu, protože se potkali dva tradiční rivalové Klenovice a Otaslavice. V prvním utkání na podzim se radovali hosté po jednoznačném průběhu a nyní jim to chtěly „Metle“ vrátit. Utkání pak nabídlo velmi dobrou podívanou i přes nepříznivé počasí, které dokonce na chvíli i zápas přerušilo. Po dominanci domácích v první půli byli ve druhé aktivnější spíše hosté, ale ani to jim nestačilo, body zůstaly v Klenovicích, které tak svému rivalovi odskočily na rozdíl čtyř bodů.

 

Před výkopem

V domácích řadách se sešla téměř kompletní sestava a v zápise scházel snad jen Popelka. Nechyběla naopak nová posila Lakomý, který se po letech vrátil. Daleko větší potíže se sestavou musel řešit hostující lodivod. Tomu kvůli zranění scházel stoper Maňák, na zápase nebyl ani Kaláb, ale ani nová posila Klimeš, Martin Hon, Chvojka. Pomohli však dorostenci, kteří rozhodně nezklamali.

Vývoj

Hned v úvodu šli hosté po penaltě do vedení, ale první branka očividně spíše nakopla domácí, kteří následně po celou úvodní půli měli více ze hry a soupeře přehrávali. Zaslouženě se jim tak povedlo otočit vývoj, jenže jedna z mála vydařených akcí hostů skončila v brance a bylo srovnáno. Hosté ale moc dobře věděli, že do druhé půle bude potřeba předvést něco jiného.

To se pak také skutečně povedlo a najednou se obrázek hry změnil. Domácí se už nedostávali do šancí s lehkostí jako v první půli, naopak hosté dokázali hru nejprve vyrovnat a následně i soupeře přehrávat. Jenže své šance využít nedokázali a přišel tak trest, kdy sudí nařídil penaltu. Tu čtvrt hodiny před koncem dokázali domácí proměnit a mohli se tak radovat z vítězství. 

Okamžiky

Hned ve třetí minutě přišla penalta pro hosty, kdy Owusu trefil Hona a sudí neváhal písknout do píšťalky a ukázat na puntík. Míč si postavil Vogl a nemýlil se – 0:1. Jenže vedení netrvalo zase tak dlouho, trefit se dokázal Spálovský, který se z velké dálky trefil přesně a od tyče se míč odrazil do branky – 1:1. Šanci měl následně Zapletal, ale mířil mimo. Poté přišlo přerušení, kdy hustý déšť na chvíli vyhnal všechny pod střechu. Ani přerušení neznamenalo změnu na hřišti a domácí dominovali. Jenže šance spalovali. Nejdříve Hirsch mířil lobem nad. Potom Spálovský nedokázal vyřešit situaci jeden na jednoho proti brankáři, pak mířil mimo i Všianský. Po ráně Hirsche se pak kopal i první roh zápasu. Asi pátá šance v rozpětí pár minut už znamenala další změnu skóre. Po trestném kopu našel centrem Rozehnal Hirsche a ten na dlouhou nohu ve výskoku dokázal zamířit do protipohybu brankáře – 2:1. Prohrávat se ale hostům nelíbilo a bylo brzy srovnáno. Křižný centr našel Pospíšil a ten ho sklepl na Hona, jenž vyřešil situaci přesně, jak měl – 2:2. Poslední šanci první půle měl Hon, ale hlava skončila mimo.

Ve druhé půli se naopak více bojovalo, než hrál fotbal. Šance přicházely především po standardních situacích. Jednu z nich měli prvně hosté, ale míč se odrazil mimo. To stejné se událo i na opačné straně. Domácí se pak dočkali i branky, ale Všianskému byl odmáván správně ofsajd. Na druhé straně měl možnost Kupka, ale mířil mimo. V dalším průběhu se zase objevil Kupka, ale nedokázal najít prostor, kde mu nevadila noha. V 75. minutě přišel zlomový moment, kdy Gerneš podržel Cesara a sudí neváhal nařídit i druhou penaltu. Míč si postavil Hirsch a zamířil přesně – 3:2. Poslední čtvrthodinu se hosté hnali za srovnáním, ale přáno jim nebylo, kde v největší šanci neuspěl Pospíšil. Na opačné straně se zase domácí snažili o pojistku z brejků, ale ani oni neuspěli.

Osobnost

Na domácí straně je třeba vypíchnout Martina Hirsche, který znovu potvrdil, že je nadstandardním fotbalistou pro tuto soutěž. K němu je třeba ale doplnit i Dominika Drmolu, protože souboje této dvojice musely všechny přítomné bavit po celých devadesát minut a oba dokázali, že patří mezi špílmachry.

Zajímavost

Počasí, že byste ani fotbalisty nevyhnal. I takové totiž chvíli panovalo, kromě hustého deště začaly padat ještě kroupy. To už tak vzdali i všichni aktéři a sudí musel v patnácté minutě přerušit zápas. Po necelých deseti minutách se ale pokračovalo, i když hustý déšť znepříjemňoval i zbytek zápasu.

Atmosféra

Velice přátelská. Na tribuně, kam se všichni schovali před deštěm, jste našli fanoušky obou táborů, kteří seděli pospolu a podporovali své favority. Na hřišti byla situace podobná a bylo znát, že se oba celky dobře znají. Především pak oba chtěly svého soka přehrát fotbalově, což bylo pro oko to nejlepší.