Fotbalový klub 1. SK Prostějov projde inovací svého vedení ve snaze zefektivnit řízení klubu a zkvalitnit péči o hráče všech kategorií. Nově profesionální fotbalový klub i spolek soustředící se na podporu a rozvoj mládežnického fotbalu povede dosavadní člen představenstva Ivan Polák. Dosavadní předseda František Jura doplní vedení na pozici člena představenstva, které ve fotbalovém klubu nově posílí Oldřich Merta.

František Jura se bude nadále prioritně věnovat svému působení ve veřejné sféře. „1. SK Prostějov je a vždy bude mojí srdeční záležitostí, avšak je na čase jasně stanovit priority. Nejenže mě netěší naše výsledkové trápení, ale i skutečnost, že klub si nyní žádá energii a čas, kterého se mi v rámci práce pro občany města a kraje nedostává, nemohu a nechci opomíjet,“ říká František Jura, který dodává, že věří, že již změna ve vedení může být novým impulsem, který klub potřebuje. A jak nový předseda Ivan Polák, tak nově příchozí Oldřich Merta jsou zárukou kvality profesionálního vedení.

„Oldřich Merta je nejen rovný a čestný chlap, ale především zkušený manažer se širokými znalostmi sportovního prostředí v naší zemi. Patří mezi ty, se kterými mě léta spojuje právě láska k fotbalu jako takovému. Ostatně o tom svědčí i skutečnost, že přijal naši nabídku v době, kdy se zrovna nedaří,“ říká František Jura.

„Důvěra nejen těší, ale i zavazuje. Rád bych zúročil nejen svoje zkušenosti, za jistou výhodu považuji i vhled nezatížený regionálním působením. Věřím, že společně jak se členy představenstva 1. SK Prostějov, realizačního týmu, ale hlavně hráči samotnými dokážeme nastolit potřebnou stabilitu pro další rozvoj klubu, tak přinášet našim fanouškům kvalitní fotbalové zážitky a radost z tohoto krásného sportu,“ uvedl Oldřich Merta po svém zvolení do představenstva 1. SK Prostějov.

„Společně věříme a jsme odhodláni udělat maximum nejen pro zlepšení výsledků. Rozvoj klubu se 120letou tradicí je výzvou, ale i odpovědností," uzavírá nový předseda 1. SK Prostějov Ivan Polák.