Ani na 23. kolo divize nebudou v Kostelci vzpomínat s radostí. Svěřenci kouče Keluce potřebovali zastavit sérii proher na půdě posledního Přerova a dostat se tak už možná definitivně mimo pásmo sestupu. I okolnosti jim k tomu nahrávaly, když hned po deseti minutách šli domácí do deseti, kde se vykartoval brankář Bělka, Kostelec měl dokonce pokutový kop. Jenže branka nepřišla a ani v dalším průběhu k vidění nebyla. Naopak v samém závěru dokázali potrestat chybu domácí. Nováček tak bude mít pravděpodobně ještě větší starosti, než plánoval.

 „V první řadě musím říct jinou věc. Je mi líto domácích hráčů, protože jsme hráli na hřišti amerického fotbalu. Tohle nebyl trávník pro takový fotbal a takovou soutěž. Bylo mi z toho až smutno. Myslím si, že především pro domácí je to obrovská komplikace, protože mají mužstvo plné šikovných hráčů a na tomhle hrát nemůžou,“ začal nejprve kouč Lubomír Keluc k celému zápasu.

Do zápasu pak šel každý tým v trochu jiné roli. Přerov musel, zatímco Kostelec potřeboval, aby se vyhnul bojům o záchranu a odskočil dnešnímu soupeři. „My jsme měli vynikající vstup do zápasu. Po deseti minutách jsme hráli proti deseti a kopali jsme penaltu. Myslím si, že tam brankář měl jít hned po prvním zákroku, ale budiž. Penaltu jsme ale neproměnili a proti deseti jsme hráli bojácně, naivně. Někteří jsou hlavami úplně jinde. Myslím si, že se nám ukázal odraz v zrcadle, že někteří na divizi nemají. Abyste tohle mohli hrát, tak musíte jezdit po zadku a dřít. Udělat něco navíc, ale to jsme nebyli schopni. Místo toho jsme v závěru udělali chybu a soupeř nás dokázal potrestat,“ láteřil dále lodivod nad průběhem zápasu.

„Mužstvo domácích bylo vyšťaveno i s trenérem na lavičce a dá nám z brejku branku. Musím uznat, že zaslouženě, protože ti kluci dřeli, chytali křeče a stejně nic nevypustili. My jsme tak tam, kde jsme, teď už bude každý zápas o záchranu. Hráči si musí uvědomit, že jestli neudělají něco navíc, tak budeme mít velký problém. Teď tak pracují tři čtyři a zbytek se veze, což nejde. Pokud chceme body získávat, tak musí pracovat všichni,“ nabádá Keluc směrem k dalším kolům.

Následně přidal pohled k nejbližší budoucnosti i na hráče samotné. „Teď je to jen na nich, jestli chtějí i nadále, aby se v Kostelci hrála divize. Ať už to bude s Kelucem, nebo bez něj, tak aby ti kluci měli tu cestu dál. Někteří předvádí výkony, že to často nestačí ani na krajský přebor, ale kritizovat je nechci, i když bych mohl. Je to ale o přístupu, ten však dnes nebyl. Přerov tu trávu dnes i sežral a body si zasloužil. My jsme měli zvítězit a ani bod bych nebral po tom průběhu, ale přistoupili jsme k tomu nějak a fotbal nám to hned vrátil, nic víc a nic míň,“ zakončil Keluc.  

 

1. FC Viktore Přerov

FC Kostelec na Hané

1:0 (0:0)

Branky: 88. Repček. Rozhodčí: Trigas – Kaloč, Šimoník. Žluté karty: 5. a 9. Bělka – 45. Zbožínek, 87. Závodný. Červená karta: 9. Bělka (P). Diváků: 205.

Sestava Kostelce: Bárta – Fajstl (75. Pavlíček), Zbožínek, Popelka, Procházka (80. Holub) – Ondroušek, Kořenovský (85. Konečný), Závodný, Škrabal, Klimeš (46. Skalník) – Preisler. Trenér: Lubomír Keluc.