Na neurvalé chování svého otce se nemohl dívat sedmadvacetiletý muž, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou. Syn se razantně zastal své maminky poté, co ji senior napadl. Nejdříve svého tátu okřikl, a když to nepomohlo, nafackoval mu! Nevšední incident v jednom z prostějovských bytů museli řešit strážníci Městské policie Prostějov.

 

Městští policisté řešili v neděli 4. dubna rodinné spory mezi devětašedesátiletým otcem a jeho sedmadvacetiletým synem. „K incidentu došlo poté, co se synovi nelíbil způsob, jakým se otec choval k jeho mámě. To ho rozčílilo natolik, že nejprve na otce začal křičet a vyčítat mu urážky vůči své matce. Po slovním konfliktu mu pravou rukou uštědřil takzvanou facku,“ uvedl Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

„Zasahujícím strážníkům mladík uvedl, že chtěl otci udělit políček za špatné chování k matce, ke kterému v minulosti i teď docházelo. Během celého sporu nedošlo k žádnému zranění a za přítomnosti hlídky se situace uklidnila. Chování mladého muže bylo oznámeno správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti občanskému soužití,“ doplnil Zapletal.