Fotbalisté 1.SK Prostějov mají před sebou ještě poslední dva zápasy soutěžního ročníku F:NL 2020/2021. Už nyní se ale v zákulisí usilovně pracuje na složení kádru pro novou sezónu. Samotnou přestavbou přitom mužstvo prošlo loni v létě, do té další by se tak nemělo až tak nic moc od základu měnit. A potvrzuje to i první muž klubu.

„Samozřejmě změny v hráčském kádru řešíme a máme v hledáčku několik hráčů, které bychom do přípravy rádi přivedli. Bavíme se i o tom, že někteří hráči skončí. Zatím ale žádná konečná verze nepadla, tudíž konkrétní být nemůžu. Ale myslím, že maximálně tři čtyři hráči odejdou a podobný počet naopak přijde,“ informoval exkluzivně Večerník František Jura, předseda 1.SK Prostějov.

Ten zároveň prozradil první hráče, kteří určitě budou v Prostějově určitě pokračovat. „Máme kluky s podepsanou víceletou smlouvu, s dalšími jsme se domluvili na prodloužení. Ještě na rok má smlouvu Martin Sus a je dohoda taky s Janem Koudelkou. Stejně tak třeba se Šimonem Šmehylem. Už minimálně polovina hráčů ví, že bude pokračovat. O ostatních jednáme,“ uvedl František Jura.

Zatímco u Koudelky a Suse již jde o dlouhodobější spolupráci, obránce Šmehyl hraje v Prostějově teprve prvním rokem.

Co ale bude s mladými hráči? Některým „hrozí“ hostování v nižších soutěžích. Například Dominiku Straňákovi, který se teprve nedávno zapojil do prvního ostrého zápasu Prostějova. „Poctivě s námi trénuje, ale defacto rok nehrál a to je dlouhá doba. Je to jeden z hráčů, u kterého přemýšlíme, zda by mu neprospělo ještě aspoň půlroční hostování. Do budoucna s ním ale určitě počítáme,“ ubezpečil Jura.