I do druhého ročníku okresního poháru se přihlásilo osm mužstev. Organizačně tak zůstane soutěž ve stejném duchu jako v loňském roce. Čtvrtfinále by mělo být na programu týden před začátkem soutěží, tedy v neděli 1. srpna. Oproti minulému ročníku se přihlásila tři nová mužstva. Obhajovat vítězství v prvním ročníku bude Brodek u Prostějova.

Okresní pohárová soutěž by se měla odehrát během podzimní části a její vítěz si zajistí vstupenku do krajské soutěže. „Do okresního poháru se pro letošní rok přihlásilo znovu osm účastníků, takže systém zůstane zcela stejný jako v loňském roce, kdy se odehraje postupně čtvrtfinále, semifinále a následné finále zřejmě opět na neutrálním hřišti. Los poháru proběhne stejně jako losovací aktiv soutěží 13. července,“ prozradil k poháru sekretář OFS Prostějov Petr Antoníček.

V poháru se letos objeví tři nováčci. Konkrétně se jedná o Dobromilice, Lukou a Bedihošť. Ty nahradily loni celkem úspěšné celky Kladek, rezervy Čechovic a Výšovice. Zbývající pětice si pohár vyzkoušela už v minulém ročníku. Vítěz poháru se kvalifikuje do předkola krajského poháru a kromě toho se může těšit na hodnotnou cenu. (jaf)

Přihlášená mužstva

Dobromilice

Brodek u Prostějova

Brodek u Konice

Ptení

Plumlov B

Luká

Hvozd

Bedihošť