Každá příprava jednou končí. Pro některé fotbalisty jde o nepříliš záživné období, dvojnásob to však platí o fanoušcích. Ti prostějovští si ale přeci jen přijdou na své. Donedávna byli zvyklí na to, že přípravu prakticky celou jejich tým odehraje „venku“. Nicméně časy se mění. A tak čeká eskáčko generálka na sezónu 2021/2022 na domácí půdě. Soupeřem Slovan Rosice.


Třetiligový tým už se s eskáčkem dlouho na hřišti nepotkal. A srovnání tehdejších týmů s dnešními proto není příliš relevantní – zejména v Prostějově se od té doby kádr hodně změnil. A o jaké době to vlastně mluvíme? O ročníku 2012/2013, kdy se týmy střetly v rámci Moravskoslezské fotbalové ligy. V ní budou nyní Rosice působit třetí sezónu v řadě. V tom posledním nedokončeném ročníku byly desáté, v tom předešlém obsadily páté místo. Snad i proto mohou působit jako určitý outsider, a to zejména v porovnání s dalšími soupeři Prostějova z letní přípravy (Baník, Slovácko). Nicméně sportovní manažer Prostějova Ladislav Dudík případnou lehkomyslnost krotí. „Může se zdát, že půjde o snadného soupeře. Rosice jsou ale velice solidní tým, herně patří k tomu lepšímu v MSFL,“ konstatuje na konto blížícího se zápasu. Jihomoravané však přišli počátkem července o velkou oporu, do Líšně jim odešel pětigólový Adam Fila.
Generálka před prvním mistrovským utkáním F:NL 2021/2022 proti Příbrami odstartuje na prostějovském hřišti areálu SCM Za Místním nádražím tuto sobotu 17. července v 10.00 hodin.