Už po sestupu přede dvěma lety to vypadalo, že B mužstvo Čechovic do třetí třídy přihlášku nepodá, nakonec se však do soutěže přihlásilo a v prvním roce mu návrat mezi okresní smetánku utekl o fous. V následující další nedohrané soutěže už to taková jízda nebyla, ale ambice zůstávaly. Do dalšího ročníku však rezerva nevstoupí a v klubu plánují roční odmlku. Stejně jako v loňském roce se tak i letos rozloučila okresní fotbalová mapa s jedním mužstvem.


„Všechna mužstva, která hrála v loňské sezóně, své přihlášky podala i letos. Jedinou výjimkou je rezerva Čechovic, která podle mých informací nyní plánuje roční odmlku,“ prozradil sekretář okresního fotbalového svazu Petr Antoníček.
Čechovice patří dlouhodobě mezi nejpočetnější mužstvo v regionu. I proto by se tak mělo jednat pouze o roční pauzu a znovu nastartování B mužstva. „Pro letošní soutěžní ročník jsme rezervu nepřihlásili. Nešlo o důvody časové ani organizační, ale zkrátka v loňském roce nebyl zcela dobrý počet hráčů. Chceme se jen soustředit na dorostence, které čeká poslední sezóna ve starším dorostu. V příštím roce nám jich zase řada přejde do mužů, a s nimi budeme chtít znovu rezervu obnovit. Teď by to bylo nejen pro ně zbytečně komplikované,“ vyjmenoval důvody nepřihlášení B mužstva sekretář Čechovic Petr Klimeš.