Člověk za volantem stále marně vyhlíží jediné volné místo k zaparkování, přitom několik z nich zabírají auta, o která se nikdo dlouhé měsíce, ba i roky nestará. Taková situace dokáže namíchnout nejednoho řidiče. Skutečně rázně se ji rozhodli řešit v Plumlově. 

Se spoustou odstavených vozů nebojuje pouze Prostějov. Starosti dělají například i obyvatelům Plumlova, kde problémy s parkováním řeší čím dál častěji. Zde se rozhodli zaměřit právě na auta, o která se už dlouho nikdo nestará. „Jednotlivé případy řešíme průběžně. Po řadě upozornění ze strany místních se zastupitelé rozhodli pověřit kontrolní výbor, aby zmapoval všechna odstavená auta nejen v Plumlově, ale ve spolupráci s předsedy osadních výborů také v Soběsukách, Žárovicích a Hamrech,“ nastínila plumlovská starostka Gabriela Jančíková.   

Díky aktivitě členů výboru vznikl seznam vraků, který obsahuje 28 dlouhodobě nepoužívaných vozidel odstavených na veřejných prostranstvích. Ten by nyní měl být předán plumlovským policistům. „Věříme, že díky tomu minimálně některá z těchto aut konečně zmizí z našich ulic,“ podotkla Jančíková.