V rámci třetího kola a druhého hracího víkendu přivítal nováček okresního přeboru z Olšany u Prostějova jednoho z favoritů nejvyšší soutěže pod hlavičkou OFS Dobromilice. Favoritem utkání byli jednoznačně hosté, kteří si na půdu nováčka měli přijet pro lehké tři body, ale na hřišti to tak vůbec nevypadalo. Kromě začátku druhé půle, kdy se domácí dostali pod tlak, byli více než vyrovnaným sokem, aby to byli oni, kdo si připsali zaslouženou výhru. První po návratu mezi regionální elitu.

Hned v úvodu sobotního střetnutí se zrodila první branka. Po chybě hostů ve středu hřiště se Olšany uzmuly míče, díky pěkné kombinaci vběhl před branku Hrbáč a jeho tvrdou přízemní střelu na zadní tyč neměl Klusal v dosahu – 1:0. Následně hra trošku opadla a dalších dvacet minut bylo spíše bojem o ovládnutí hrací plochy, kde se odehrávala řada soubojů. První vážnější šanci hostů měl Nosek, ale jeho pokus na přední tyč brankář Bokůvka očekával. Zničehonic po další hluché pasáži přišla vyrovnávací branka Dobromilic, když po pěkné akci i s trochou štěstí se dostali hráči do protiútoku a centr našel přesně Nedělu, který si dokázal poradit a propálil brankáře domácích – 1:1. Vzápětí mohl vrátit Olšanům vedení Koleňák, ale po dobré individuální akci selhal v zakončení. Na druhé straně zase hrozil Fialka, střela však letěla kousek nad. A to bylo během první půle vše.
Druhá pětačtyřicetiminutovka začala daleko jiným obrazem. Hosté na svého soupeře vletěli a drželi ho pod tlakem. Nejprve Blumenstein tváří v tvář brankáři o kousek minul a ani další pokusy nedokázali hráči dostat až za záda brankáře. Dočkali se po hodině hdy. Nosek podržel míč a předal jej Nedělovi, ten si tělem udělal prostor a chytrým zakončením přidal svou druhou trefu – 1:2. V tu chvíli to vypadalo, že se Dobromilice definitivně ujaly otěží, nicméně opak byl pravdou. Za pět minut totiž bylo srovnáno. Jen sám útočník Hansl ví, zda chtěl překvapit brankáře, nebo posílal centr, ale míč padal přímo za zadní tyč a Klusal míč pouze vytěsnil s pomocí břevna ven. Následná dorážka Lobodáše už byla opravdu jednoduchá – 2:2. Na dalších deset minut se stal hlavní hvězdou Hansl. Po další hrubé chybě hostující obrany dostal míč jako na zlatém podnosu a sám před brankářem se nemýlil – 3:2. O tři minuty později se po další hrubce hnal dopředu Pospíšil a míč poslal přízemním centrem přesně na Hansla, který už jen uklízel do odkryté části branky – 4:2.
Hosté se ještě snažili do zápasu vrátit, ale do žádné větší šance se nebyli schopni prodrat. Snažení nakonec ukončil Lubomír Keluc, když si míč připravil za velkým vápnem a současný trenér Kostelce ukázal svou kopací techniku ve výborném světle, takže míč zapadnul přímo pod víko – 5:2. Na konci ještě měly svou velkou šanci Olšany, ale šestý gól nepřidaly. Hattrick se nepodařil vstřelit ani Nedělovi na opačné straně.
Domácí se tak po závěrečném hvizdu mohli společně s fanoušky radovat z vysokého vítězství i předvedené hry. To hosté budou mít ještě na čem pracovat, protože v jejich hře bylo více nedostatků než pozitivních věcí.

 

Přebor OFS II. třída – 3. kolo

Sokol Olšany u Pv - FC Dobromilice

5:2 (1:1)

Branky: 3. Hrbáč, 65. Lobodáš, 70. a 73. Hansl, 80. L. Keluc – 35. a 58. Neděla. Rozhodčí: Protivánek. Žluté karty: 35. Hansl – 51. Blumenstein, 56. Ryška. Diváků: 60.

Sestava Olšan: Bokůvka – Posker, J. Pospíšil, Miška, A. Keluc – Hrbáč, Koleňák, L. Keluc, Augustin – A. Pospíšil ml. – Hansl. Střídali: A. Pospíšil, Lobodáš, Rokyta, Marek, Reiter. Trenér: Antonín Pospíšil.

Sestava Dobromilic: Klusal – Kubíček, Ryška, Fialka, Blumenstein – K. Rochla, Selucký, Václavík, Nosek – Neděla, Richter. Střídali: Bako, Svozílek, Žondra. Trenér: Michal Rochla.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Antonín POSPÍŠIL – Sokol Olšany u Prostějova:
„První poločas byl vyrovnanější, ale troufám si říct, že těch šancí jsme měli více my. Ve druhé půli už jsme kromě čtvrthodiny byli lepším mužstvem. S výsledkem i výkonem jsem hodně spokojený. Kluci to odehráli opravdu dobře a zaslouží pochvalu. Na druhé straně jsem byl až překvapen, protože jsem čekal od soupeře více. Snad jsme si tak i sami teď ukázali, že ta soutěž pro nás bude hratelná.“
Michal ROCHLA – FC Dobromilice:
„Nezasloužili jsme si ani bod, na který jsme si možná nějakou chvíli ve druhé půli mysleli. Těžko k tomu něco dál dodat. Nedokázali jsme si pořádně nahrát, nezrychlili hru, nezabojovali o míč. Všude byli domácí dříve než my. To je všechno odraz i tréninkové morálky. Jestli si někdo v kádru stále myslí, že budeme hrát to, co loni, a neuděláme pro to nic, tak bychom měli rychle spadnout z hrušky a začít pro to něco opravdu něco dělat!“