Úřední páté kolo, ale čtvrtý hrací víkend mají za sebou i v „A“ skupině I.B třídy Olomouckého KFS. Na domácím hřišti se v sobotu zadařilo za plný počet Otaslavicím, i když s výkonem spokojenost nebyla. V neděli čekala na zbylá tři regionální mužstva venkovní utkání. Vrchoslavice už ráno dokázaly vyloupit rezervu Ústí a jsou na druhém místě. Klenovice napravily domácí porážku vysokou výhrou v Tovačově a Pivín nestačil na Troubky, i když dohrávaly více než půl hodiny v deseti.

Otaslavice
Jezernice
3:1 (2:1)
Branky: 5. L. Kaláb, 17. M. Kaláb, 85. Vogl z penalty – 40. Vybíral. Rozhodčí: Vachutka – Kundrát, Řihošek. Žluté karty: 44. Gerneš – 39. Miko, 44. Jemelka. Diváků: 70.
Sestava Otaslavic: Sika – Smékal, Vogl, Koudela, Ruszó – Hon, Drmola, Chvojka, Gerneš (46. Piňos) – M. Kaláb (89. Valenta), L. Kaláb (76. Novák). Trenér: Jiří Hon.
Hodnocení trenéra Otaslavic Jiřího Hona: „Utkání jsme začali v dobrém tempu. Hned v patnácté minutě jsme vedli o dva góly a vše naznačovalo, že budeme mít zápas pod kontrolou. Jenže od třicáté minuty jako by celé mužstvo ztratilo koncentraci a hra byla katastrofální. Soupeř toho samozřejmě dokázal využívat a podařilo se mu snížit skóre. O poločase jsme tak provedli změnu, ale ani po ní se nám nepodařilo navázat na začátek zápasu. Až v závěru jsme si vypracovali nějaké další šance a po jedné z nich přišla penalta, která utkání definitivně zlomila.“

Sokol Ústí „B“
Sokol Vrchoslavice 1946
2:3 (1:1)
Branky: 36. Palacký, 85. Frydrych – 20. Machálek, 50. Řezáč, 75. Pavel Horák II. Rozhodčí: Zemánek – Brokeš, Hrbáček. Žluté karty: 41. Palacký (Ú). Diváků: 48.
Sestava Vrchoslavic: Jurčík – Fialka, Pavel Horák I., M. Hradil, Coufalík – Machálek, Pavel Horák II., T. Hradil, Strašák (82. Pavel Horák III.) – J. Horák, Řezáč. Trenér: Miroslav Panáček.
Hodnocení trenéra Vrchoslavic Miroslava Panáčka: „Musím vyzdvihnout i dnešního soupeře, který byl velmi mladý a opravdu dobře fyzicky připravený. My jsme ale byli kompaktní a snažili jsme se je do rychlých akcí nepouštět. Brzy se nám podařilo dostat do vedení, ale ještě před poločasem soupeř srovnal. Ve druhé půli se nám podařilo soupeře zatlačit a přidat dvě branky. V závěru jsme však inkasovali po střele z dálky, a ještě mohlo být drama, ale kluci to už zkušeně dohráli. Se startem jsme tak hodně spokojení, stále nás však trápí zranění a zase jsme jeli ve dvanácti lidech, doufám, že někteří hráči se už na Opatovice objeví.“

 

FK Troubky
Sokol v Pivíně
4:1 (2:1)
Branky: 5. Z. Pospíšil, 38. Petráš, 59. Brázda, 81. Němeček – 2. R. Pospíšil (vlastní). Rozhodčí: Smékal – Šerý, Kozák. Žluté karty: 52. a 55. Bureš – 51. Pospíšil, 55. S. Vrba. Červená karta: 55. Bureš (T) Diváků: 121.
Sestava Pivína: Fürst – S. Vrba (74. Šimek), Sedlák, T. Vrba, Pospíšil – Hýžďál (76. Fica), Valtr, M. Svozil, Bartoník – Konupka, Zlámal (63. Frýbort). Trenér: Pavel Valtr.
Hodnocení trenéra Pivína Pavla Valtra: „Dneska to byl pro nás zápas blbec. Dostali jsme se hodně brzy do vedení, ale také jsme o něj brzy přišli. Pak se to přelévalo ze strany na stranu a šance byly na obou stranách. Nedali jsme pak tutovku a soupeř nás z brejku potrestal. Začátek druhé půle znamenal vyloučení jednoho ze soupeřů, a to nám asi paradoxně ublížilo. Troubky se zatáhly a čekaly na nás v bloku, do kterého jsme se těžko dostávali, oni navíc dokázali hrozit z brejků, kdy nám ještě dvě branky přidali. Snažili jsme se i nadále výsledek alespoň zmírnit, ale i kdybychom hráli do zítřka, tak asi branku už nedáme. Musíme to hodit za hlavu a doma bodovat.“

Sokol Tovačov
Sokol Klenovice
1:5 (0:2)
Branky: 83. Šálek z penalty – 39. César, 41. a 60. Štěpánek, 78. Všianský, 86. Dreksler. Rozhodčí: Šmíd – Navrátil, Valášek. Žluté karty: 77. Hajduk – 25. Prášil, 36. a 67. Zapletal, 75. César, 79. Cetkovský. Červená karta: 67. Zapletal (K). Diváků: 130.
Sestava Klenovic: Polák – Drábek (88. Spálovský), Cetkovský, César, Grepl (83. Popelka) – Prášil (29. Zapletal), Dreksler, Rozehnal, Pytela (83. Vacek) – Štěpánek, Všianský (88. Zbořil). Trenér: Vladimír Horák.
Hodnocení trenéra Klenovic Vladimíra Horáka: „Hodně bojovné i fyzicky náročné utkání. Jeli jsme tam však s tím, že chceme uspět za tři body a napravit domácí zaváhání. Na nic jsme nečekali a v první půli jsme si vytvořili asi čtyři šance a dali dvě branky. Před druhou půlí jsem hráče upozorňoval, že soupeř nesloží zbraně a bude chtít zvrátit utkání, což se také potvrdilo. Podařilo se nám však ustát počáteční tlak a vítězství jsme hlídali, navíc jsme přidali i další branky. Je trochu smůla, že jsem musel už v prvním poločase střídat Prášila, který si sám řekl, aby nedostal červenou kartu, a poslal jsem tam Zapletala, který ji dostal někdy po hodině hry. Klukům však musím dneska poděkovat za bojovnost i předvedený výkon a hlavně kompaktnost, která nás dnes zdobila.“