V šestém kole se v rámci sobotního programu představil nováček z Olšan potřetí v domácím prostředí a chtěl navázat na předchozí dvě vítězství před svými fanoušky. To hosté z Vrahovic už chtěli konečně zabrat za tři body. V horkém počasí se odehrával vyrovnaný duel, který nakonec remízou také skončil. Po průběhu utkání, kdy domácí dlouho vedli, však s bodem museli být spokojenější ve Vrahovicích a bodík navíc za penalty si Olšany zasloužily.

Lépe začali utkání domácí, kteří si vytvářeli i zajímavé šance. Hned na startu měl první dobrou příležitost Hrbáč, jenž se dostal k delší přihrávce za obranu těsně před brankářem, musel si však poté poradit ještě s obráncem a následný pokus na přední tyč šel pouze do boční sítě. Druhý pas za obranu už znamenal vedení Olšan. Na Elnerovu nabídku slyšel Samek a míč poslal pod vybíhajícím brankářem Krčem přesně – 1:0. Pak o sobě dali vědět také hosté. Centrovaný míč si hledal Pokorný, ale Bokůvka dokázal zakročit včasným výběhem. Do největší šance hostů v prvním poločase se dostal Hanák, ale po centrovaném míči z přímého kopu nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Pak však zase pokračovaly v lepší kombinaci Olšany. Elner po narážečce ale branku přestřelil a stejně dopadl i volej Samka. Poslední minuty první půle pak byly více o soubojích a boji o území než o šancích.

Druhý poločas odstartovaly aktivněji Vrahovice, ale do šancí se dokázaly dostat jen za pomoci trestných kopů. Zakončení však vedla vždy jen do rukou brankáře. Zajímavě to pak na druhé straně zkoušel Koleňák z přímého kopu, ale Krč byl proti. Poté si naběhl na dobrý pas hostující Dvořák, ale nedosáhl na centrovaný míč, jak jsi sám představoval. Nicméně pro domácí se jednalo o první varování, ze kterého se nepoučili. K dalšímu zakončení se dostal Petík, ale jeho pokus o lob nebyl dostatečně vysoký, a Bokůvka míč schoval do rukavic. Pojistku pak mohl opět přidat Samek, kterému míč posunul Keluc, a vyslal jej vstříc brankáři. Jeho první pokus však dokázal Krč vyrazit a dorážka z těžkého úhlu zařízení netrefila.

Zápas se pak hodně kouskoval řadou faulů a zbytečných hádek mezi oběma tábory a šance se vytrácely. V tu chvíli se však hostům vydařila akce a bylo srovnáno. Další dobrý pas dostal Dvořák a na velkém vápně ještě míč zasekl a posunul ho na Dospivu v ještě lepší pozici a ten si poradil opravdu bravurně – 1:1. Srovnání však spíše povzbudilo domácí, kteří do konce zápasu měli ještě další šance. Dvě největší měl Hrbáč, ale levou přestřelil a následně pravou sám před brankářem prudkou střelou pouze trefil brankáře. Body si tak celky rozdělily a o jednom navíc musely rozhodnout penalty.

V penaltovém rozstřelu se nejprve dařilo brankáři hostů Krčovi, který vychytal Mišku i Seidlera. Ve třetí a čtvrté sérii se však zase zaskvěl Bokůvka, který vychytal Bukovce a Petíka. Po pěti sériích byl stav srovnaný 3:3. V šesté sérii však neuspěl Dospiva, kterému brankář Bokůvka míč dokázal vykopnout na břevno a Hansl následně rozhodl o bodu navíc pro domácí, kteří tak mohli i potřetí slavit v domácím prostředí vítězství. Vrahovice zase stále čekají na první tříbodovou výhru.

Pozápasové hodnocení trenérů

Antonín POSPÍŠIL – Sokol Olšany

„Zápas byl celkově poměrně vyrovnaný. Po inkasované brance, kdy hosté vyrovnali jsme však měli v posledních deseti minutách tři až čtyři jasné šance, které bychom měli proměňovat. Bohužel se nám to nepodařilo, a když góly nedáme, nemůžeme očekávat vítězství. Druhý bod byl pro nás určitě zasloužený, i když jsme penalty nezačaly vůbec dobře.  Svým způsobem jsme dnes ale asi bod spíše ztratili. Soupeř dnes byl k poražení.“

Jaroslav KLIMEŠ – Vrahovice:

„Pořád se o tom bavíme, stále to není z naší strany dobré. Chybí mi tam lepší kombinace i komunikace na hřišti. Do šancí se dostáváme hlavně díky nakopávaným míčům a k tomu ještě děláme zbytečné chyby směrem dozadu. V prvním poločase byly určitě lepší Olšany, ve druhém si myslím, že jsme trošku navrch měli my. Remíza by tak asi byla spravedlivá a druhý bod spíše patřil domácím. Já hlavně doufám, že začneme trénovat ve větším počtu, protože jinak se moc zvedat nebudeme. Na moje nároky je to stále málo, co na hřišti předvádíme.“

PŘEBOR OFS PROSTĚJOV; II. třída - 6. kolo

Sokol Olšany – Vrahovice 1:1 (1:0), na PK 4:3

Branky: 9. Samek – 77. Dospiva. Rozhodčí: Dömisch – Vachutka. Žluté karty: 11. Jamrich, 47. Pokorný. Diváků: 121.

Sestava Olšan: Bokůvka – Seidler, J. Pospíšil, Míška, Posker – Hrbáč, Keluc, Koleňák, Elner – Samek – A. Pospíšil. Střídali: Rokyta, Augustin, Lobodáš, Reiter, Aila, Hansl. Trenér: Antonín Pospíšil.

Sestava Vrahovic: Krč – Vitásek, Hanák, Petík, Kurfürst – Dospiva, Bukovec, Kratochvíl, Jamrich – Dvořák, Pokorný. Střídali: Vybíral, Prucek, Němec, Šustr, Michalec. Trenér: Jaroslav Klimeš.