Dva góly. Tolik už dlouho Konice neinkasovala. Nicméně pokud to trošku dře vzadu, má tým sílu vepředu na to, aby utkání zvrátil. Přesně to se potvrdilo proti Lesnici. Tým Petra Ullmanna díky tomu opět zvítězil, znovu za plný počet bodů a drží si nadále první příčku.

Další body, tentokrát ale ne jednoduché. A rozhodně ne zadarmo. Konice o ně musela srdnatě bojovat. „Určitě nás nečekalo nic jednoduchého. Věděli jsme, že hlavně doma je soupeř nepříjemný a důrazný,“ konstatoval Petr Ullmann, lodivod konických fotbalistů.

Předpoklady se potvrdily. „Byl to zatím náš nejtěžší soupeř, utkání se tahalo od první minuty a rozhodnutí přišlo až v závěru. Holub dal na 1:0, soupeř ale srovnal. Měli jsme opticky navrch, k tomu dvě šance, nedařilo se nám ale moc dostávat do střel,“ shrnul Ullmann.

O přestávce přišla jedna změna. Ale zprvu se utkání vyvíjelo podobně. „Po rohu dal Pospíšil hlavou na 2:1, během chvilky ale bylo opět srovnáno. Následovala hra nahoru, dolů, domácí ožili – vycítili šanci,“ ohlíží se za utkáním Petr Ullmann. Jeho mančaft ale zapsal skvělý závěr zápasu, kdy si pojistil vedení obstarané Širůčkem. „Soustředili jsme se na neinkasování a z brejků navíc dali další branky, Škrabal velmi dobře zahrál už za dorost a výkon potvrdil premiérovou brankou za dospělé. Chtěl bych ale tentokrát hlavně vyzdvihnout týmový výkon, co jsme předvedli,“ ocenil kouč své mužstvo. To je nyní nadále první, Olešnice však tentokrát napravila zaváhání a s Lošticemi vyhrála.

Další utkání Konice sehraje v neděli 12. září na domácím hřišti s Pasekou. Zápas začne v 16 hodin. 

 

TJ Sokol Lesnice

TJ Sokol Konice

2:5 (1:1)
Branky: 39. a 57. Roubalík – 35. Holub, 55. Pospíšil, 73. J. Krása, 89. Širůček, 92. Škrabal. Rozhodčí: Trávníček – Sedláček, Winkler. Žluté karty: 72. Křenek – 16. Procházka. Diváci: 300
Sestava Konice: Huňka – Ryp (46. Blaha), Procházka, Drešr, Plajner – R. Krása (89. Bílý), Neoral, Širůček, J. Krása – Holub (89. Škrabal), Pospíšil. Trenér: Petr Ullmann.