Dvě hodiny svého času věnoval v sobotu Prostějovanům premiér České republiky Andrej Babiš. Před polednem podepisoval na Žižkově náměstí svým početným příznivcům svoji nedávno vydanou knihu Sdílejte, než to zakážou. Akce v rámci předvolební kampaně hnutí ANO 2011 se konala pod dohledem policistů, Babiš byl navíc obklopen členy osobní ochranky.

Andrej Babiš dorazil na prostějovské náměstí s dvacetiminutovým zpožděním, ale za potlesku stovky jeho příznivců, kteří na premiéra trpělivě čekali. Včetně dvou lídrů krajské kandidátky ANO Ladislava Okleštka a Jaroslava Faltýnka. Klid a pořádek hlídalo odhadem na třicet policistů.

Andrej Babiš se více než půl hodiny trpělivě podepisoval svým příznivcům, rozdával jim svoji knihu a s mnohými se i vyfotografoval. „Jste nejlepší premiér v historii České republiky,“ tulila se k premiérovi starší žena, která byla v sedmém nebi poté, co si vydobyla snímek v objetí s Andrejem Babišem. „Do Prostějova jezdím moc rád, jsem zde už poněkolikáté. Je to krásné město s nejlepším primátorem,“ prohodil k lidem čekajícím ve frontě na podpis Andrej Babiš.

K většímu incidentu jako v jiných městech, která předsedy vlády ČR v posledních dnech navštívil, v Prostějově nedošlo.