Regionální fotbaloví patrioti mohou být zase jednou spokojení. Na samém čele dvou skupin I.A třídy se nachází dva týmy z Prostějovska. Tím prvním jsou Čechovice, druhým pak Konice. Ta má za sebou skvostný podzim, v němž jen jedinkrát prohrála. Nyní ale díky další výhře navýšila počet vítězství v řadě na šest.

Konice do utkání vstupovala jako favorit. Ostatně forma týmu tuto roli předpovídala. Nakonec se ale setkala s kvalitním soupeřem. „Myslím si, že jsme narazili na nejtěžšího soupeře doma. Loštice byly bojovný, houževnatý soupeř,“ konstatoval Petr Ullmann, trenér Konických. Ten se musel potýkat s několika absencemi. „Do utkání jsme nastoupili v okleštěné sestavě. Kořenovský nemohl pro zranění v poháru nastoupit. Širůček se zatáhl do zálohy, Laďa Blaha se posunul na stopera,“ ohlédl se za sestavováním kádru. Ten zprvu neměl na růžích ustláno. „Ze začátku to bylo nervózní. Hodně nás uklidnila brzká branka Pospíšila z otočky. Soupeř hrál dobře z bloku, těžko jsme se na něj dostávali,“ ocenil Ullmann kvality soupeře. Loštice se navíc v první půli málem prosadily. „Po ztrátě míče přišel ve 36. minutě faul Huňky a penalta. Patrik ale vše odčinil a penaltu chytil,“ řekl trenér Konice. „Po půli se nám brzy podařilo dát na 2:0. Míč se odrazil od břevna a z dorážky se znovu trefil Procházka. Soupeř ale neodpadl, dál se snažil, hrozil z dlouhých autů a nakopávaných balónů,“ dodal k průběhu zápasu. Ten už výsledkem 2:0 skončil. A jelikož Olešnice, přímý konkurent v boji o postup do kraje, ztratila bod, naděje na postoupení výše se zase zvětšila. Petr Ullmann zkrátka může být spokojený. „Byl to týmový výkon, který rozhodl o vítězství. Celkově chci před kluky smeknout. Po prohře s Olešnicí vyhráli šest utkání v řadě, a navíc s nulou. Je ohromné, co dokázali,“ pochválil na dálku hráče. 

 

TJ Sokol Konice

SK Loštice 1923

2:0 (1:0)
Branky: 11. a 49. Pospíšil. Rozhodčí: Kopecký – Majer, Lizna. Žluté karty: 61. Širůček, 87. Knoll – 66. Čulík, 76. Mikeš. Diváci: 130.
 
Sestava Konice: Huňka – Ryp, L. Blaha, O. Procházka, Plajner – D. Pospíšil, Širůček, J. Krása, R. Krása (87. F. Bílý) – Jašíček (85. Knoll), Kamený (71. Holub). Trenér: Petr Ullmann.