To by byla velká ztráta. Na odchodu z prostějovského eskáčka může totiž už nyní být brankář Filip Mucha. Jasná jednička pátého týmu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY má za sebou na Hané tři velmi úspěšné sezóny, kdy se brzy propracoval mezi nejlepší brankáře soutěže. Jen v podzimní části má za sebou šest vychytaných nul. Není tak divu, že je o devětadvacetiletého brankáře zájem!

„Ve čtvrtek probíhalo jednání s Teplicemi, ale ty mají teprve poslat návrh kompenzací ohledně Muchy. Ve hře by ale mohli být ještě Žák i Schaffartzik. A teď se řeší, zda půjde o hostování nebo přestup,“ prozradil Večerníku Ladislav Dudík, sportovní ředitel 1.SK Prostějov.

Navíc Teplice nejsou samy, kdo o brankáře Prostějova projevil zájem. „Má velice dobrou nabídku z Dukly Praha. Volal manažer, jak s Muchou. Řekli jsme mu, že zatím musí ještě vydržet,“ podotkl s úsměvem Dudík.

„Je to super, jsem za to samozřejmě rád, protože sezóna se opravdu povedla. Nyní to ani není tak na mně, jako na klubech a jejich dohodě. Protože mám zde ještě rok platnou smlouvu. Takže nebudu zadarmo,“ vyjádřil se sám brankář Filip Mucha. To, která z nabídek je mu bližší, nechtěl komentovat. Potvrdil pouze, že zájem je od vícero klubů z první i druhé ligy.

Pro eskáčko by to byla samozřejmě velká ztráta, vždyť Mucha už druhou půlsezónu nepustil svého kolegu do brány při soutěžním zápase. Nicméně sportovní ředitel se dívá i na jinou stránku věci. „Chceme Muchu za každou cenu posunout. Zaslouží si to,“ má jasno Ladislav Dudík.

Podobně se v nedávné minulosti povedlo do nejvyšší soutěže z Prostějova dostat třeba Davidu Píchalovi, Jakubu Matouškovi nebo Davidu Juráskovi.