Prostějovský fotbal prošel během svých více než 100 let řadou jednou těžkých, jindy naopak oslnivých období. Právě na období takříkajíc oslnivé se čekalo ale převelice dlouho. Nastává nyní? „Áčko“ Prostějova na tom totiž za posledních dvacet let z pohledu výsledků nebylo lépe. Tým se nachází v horní části tabulky, dokonce atakuje její čelo. Dokáže hrát vyrovnané zápasy prakticky s jakýmkoli soupeřem a na fotbal v podání svěřenců Pavla Šustra se dá dívat. Co je ale samozřejmě hlavní, tým pravidelně boduje. Dokonce se mu podařila udělat série, která klubu po opětovném postupu do 2. ligy zatím chyběla. Tým čtyřikrát za sebou vyhrál a díky tomu se dokázal dostat až na třetí místo. Z něj sice v uplynulém týdnu spadl na čtvrtou příčku, ale výhra na trávníku do té chvíle neporaženého Hradce Králové se počítá dvojnásob.

Přitom před sezónou zde mohly být pochyby. Mužstvo výrazně omládlo, v průběhu minulého ročníku skončil zkušený Janíček, po sezóně se přidali také Polák a Kroupa. Navíc odešla řada hráčů. Tým tak musel počítat s o něco slabším a mnohem méně sehraným týmem. Jak se ale ukázalo, celek si sedl a předvádí až nadstandardní výsledky a výkony.

Trenér Šustr však zůstává nohama na zemi a my s ním. Sezóna je ještě dlouhá, tabulka vyrovnaná. Stačí dvě zbytečné prohry nebo nepodařená utkání a je tu problém. Pokud se však týmu podaří udržet dosavadní tempo, můžeme být na konci ročníku příjemně překvapeni.