K nehodě, která se odehrála na cyklostezce mezi Prostějovem a Kostelcem na Hané vyjížděli v úterý 30. května odpoledne dopravní policisté. Mladý cyklista jel ve směru na druhou jmenovanou obec a předjížděl jiného cyklistu jedoucího ve stejném směru.

Na bezpečnost jízdy po cyklostezce spoléhal jedenáctiletý cyklista. Když však u Kostelce na Hané předjížděl jiného cyklistu jedoucího pomalu, zjistil, že se hluboce mýlil. V protisměru proti němu ze zatáčky vyjela žena na invalidním vozíku. „Při tomto manévru přejel do protisměru, kde v daný okamžik jela v opačném směru žena na elektrickém invalidním vozíku, do které narazil,“ popsala konkrétně střet Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajsého ředitelství policie Olomouckého kraje.

Nešťastný školák nedokázal srážce s vozíkem zabránit. „Po nárazu byli oba zraněni, školáka ošetřili na místě zdravotníci a žena byla převezena do nemocnice na další ošetření,“ shrnula následky Zajícová s tím, že škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun a dechovou zkouškou policisté zjistili, že oba účastníci nehody nepožili alkohol. „Invalidní vozík byl převezen do místa ženina bydliště,“ dodala policejní mluvčí.