U dospělých házenkářů TJ Sokol Kostelec na Hané HK zůstává vše při starém. Jejich tým se chystá na další ročník 2. ligy mužů ČR 2023/2024, opět ve skupině Jižní Morava. A to pod vedením stejného hlavního trenéra, jímž setrval David Ševčík.

 

Hanáci už přitom odstartovali společnou přípravu na novou sezónu. „Trénujeme od začátku srpna třikrát týdně. Začátek byl zaměřený víc na kondici, teď už postupně přidáváme práci s balónem a herní věci budeme rychle nacvičovat ještě víc, protože času před startem soutěží není moc,“ řekl Večerníku David Ševčík.

Úvodní mistrák totiž jeho svěřenci absolvují už v sobotu 26. srpna, půjde o utkání 1. kola Českého poháru mužů 2023/24 na půdě Uničova. „Žádný přátelák zatím nemáme v plánu, takže asi půjde o náš první zápas vůbec po letní pauze. Jako obvykle pojmeme pohárový souboj částečně i přípravnou formou, ale přesto bychom rádi zvítězili a postoupili. Byť se v Uničově hraje venku pod širým nebem, což je pro nás nezvyklé,“ upozornil Ševčík.

K dispozici má v podstatě totožný hráčský kádr jako na jaře. „K žádným změnám na soupisce dosud nedošlo a nejspíš ani nedojde. Bohužel však nemůžeme celou podzimní část počítat s Honzou Smékalem, který je dlouhodobě mimo kvůli práci. Bude nám chybět jeho střelecká údernost, s čímž si musíme poradit,“ ví kostelecký kouč.

Příznivou zprávou je dosavadní dobrý zdravotní stav všech plejerů HK. „Nikdo mi o žádných problémech neříkal, snad to tak i zůstane. Minulou sezónu nám dost rozbila řada různých zranění, a teď potřebujeme být zdravější. Každopádně budou zase dostávat větší zápasový prostor mladí kluci, ať nabírají zkušenosti a postupně se zlepšují,“ odtušil Ševčík.

Jihomoravská skupina druholigové soutěže má totožné obsazení jako loni s jedinou výjimkou, když Holešov nahradili junioři Litovle. „Samozřejmě se chceme pohybovat v horní polovině tabulky, jak jen to půjde. Klíčová k odvádění kvalitních výkonů, a tím i dosahování dobrých výsledků přitom bude tréninková účast. Jak se říká. „Kdo je připraven, nebývá překvapen,“ výstižně doplnil David Ševčík.