Vánoční atmosféra už je tady! Páteční podvečer bude patřit tradiční akci, která každoročně zaplní hlavní náměstí v Prostějově. A ani tato nebude výjimkou. Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu, který bude centrum města zdobit v průběhu celého adventního období, přijde na řadu přesně měsíc před Štědrým dnem v pátek 24. listopadu. Při této příležitosti se mohou návštěvníci těšit i na bohatý doprovodný program.

 

„V letošním roce ho společně s námi rozsvítí dětská pěvecká skupina Čiperkové a samozřejmě také autor vítězného návrhu jména, což bude odtajněno právě až na místě. Datum vyšlo opravdu krásně. Přesně měsíc před jedním z nejhezčích dnů v roce si začneme užívat tu krásnou předvánoční atmosféru. Všechny bych tak chtěla pozvat, ať si přijdou užít začátek krásné předvánoční atmosféry,“ vzkazuje první náměstkyně prostějovského primátora Milady Sokolové.

Vánoční strom letos nečeká dlouhá cesta, pochází rovnou z Prostějova. Smrk by měl být převezen na náměstí a do pátku bude připraven na slavnostní okamžik. „Jeví se jako rovný, ale zda tak bude vypadat ze všech stran i na náměstí, nedokážu říct. To stejné platí i o jméně, které se společně dozvíme až během jeho slavnostního rozsvícení, takže to pro nás všechny bude překvapení,“ doplnila Sokolová.

 

KDY: PÁTEK 24. LISTOPADU, 17:00 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV