Obrovského úspěchu dosáhli mladí házenkáři Olomouckého kraje, jejichž tým ovládl ve věkové kategorii starších žáků mezinárodní mega turnaj Prague Handball Cup 2024! Většinu zlatého krajského výběru přitom tvořili talentovaní hráči oddílu TJ Sokol Centrum Haná.

„Je to opravdu velikánský úspěch, protože pražský turnaj je každoročně na Velikonoce největší a nejkvalitněji obsazenou akcí pro házenkářskou mládež v České republice. Proto si triumfu vážíme tím víc, že na něm mělo výrazný podíl devět kluků z našeho klubu,“ sdělil Večerníku hrdý předseda Centra Haná a zároveň šéf Olomouckého krajského svazu házené Petr Kudláček.

Kolektiv OLKSH v Praze nejprve dominoval základní skupině 6, kde porazil litevský Sostines Tauras 21:18, švédský Eslövs HF 23:20, německý TSV Gilching 29:18, další celek z Německa SG Narva 25:17 i Strakonice 28:7. Poté opanoval též postupovou grupu 26, v níž si poradil se dvěma družstvy z Litvy HC Grifas 19:15 a HC Taurage 22:8.

Následně nenašel přemožitele ani v závěrečném play-off, kde předvedl tuto vítěznou jízdu: osmifinále Union West Vídeň (Rakousko) 14:13, čtvrtfinále Helsinge Handbold (Dánsko) 18:15, semifinále JANO Filder (Německo) 15:14 a finále MRK Sesvete (Chorvatsko) 18:17! „Byla to absolutní paráda, porážet a nechat za sebou týmy ze světově nejlepších zemí házené je fakt super,“ zdůraznil Kudláček.

Úspěšný mančaft vedla trenérská dvojice Michaela Kaczmarczyková, Tomáš Jurík (hrající asistent trenéra u druholigových mužů Sokola II Prostějov) v rámci přípravy na Letní olympiádu dětí a mládeže ČR 2024. Letošní Prague Handball Cup navíc absolvovaly ve svých věkových kategoriích hned dva týmy TJ Sokol Centrum Haná, a to mladší dorostenci i mladší žáci.