Parkování na sídlištích v Prostějově, toť obrovský problém. Nedostatek odstavných ploch už dlouhá léta vedení magistrátu s menšími či většími úspěchy řeší. Není se ale čemu divit, že obyvatele sídlišť rozčiluje, když parkoviště zabírají vozidla, která zde dlouhé měsíce stojí bez povšimnutí.

„Zajímalo by mě, zda se provádí kontrola zákazu parkování v obytné zóně a popřípadě jak často.

Pokud ano, tak jak je možné, aby si řidič v obytné zóně udělal parkovací místo a nejméně tři měsíce s autem nepopojel? Jedná se o ulici Jana Zrzavého a jde o červený vůz značky Citroen,“ předložila konkrétní případ žena bydlíci na Sídlišti Hloučela.

Vedení Městské policie ale na kritiku odpovídá, že pravidelně kontroluje způsob parkování na všech sídištích. „Strážníci provádějí v uvedené lokalitě namátkové kontroly nebo reagují na přijatá oznámení. Denně se tam pohybuje i strážník okrskář, který má daný úsek na starosti. Pokud je zjištěno jakékoli přestupkové jednání, je situace řešena buďto s přestupcem na místě nebo je vše zaevidováno a oznámeno příslušnému správnímu orgánu. Tooto konkrétní uvedené vozidlo bylo již strážníky zadokumentováno a oznámeno správnímu orgánu k dalšímu řešení,“ ujišťuje velitel prostějovských strážníků Jan Nagy.