Největší prostějovské koupaliště – aquapark v Krasicích a také nedávno zrekonstruovaný vodní stánek ve Vrahovicích vstoupily do další sezóny, od které si provozovatelé mnohé slibují. Jednak provozy již po dvouletém těžkém období spojeném s nejrůznějšími proticovidovými opatřeními nesvazují žádná omezení a druhak meteorologové letos předpovídají dlouhé a parné léto.

 

„Aquapark v Krasické ulici i koupaliště ve Vrahovicích jsme pro letošní sezónu opět připravili tak, aby poskytované služby plně vyhovovaly všem návštěvníkům. Oproti minulým létům jsme navíc přišli se dvěma novinkami. Nově jsme pořídili do aquaparku dvě vzduchové trampolíny, které jsou pro návštěvníky zdarma. Ve Vrahovicích jsme zase zavedli od pátku 7. července možnost zaplavat si také ve večerních hodinách, a to od 18.00 do 20.00 za cenu 70 korun. Doplnili jsme také sortiment občerstvení, na základě připomínek návštěvníků byl nově rozšířen prodej Plzeňského ležáku,“ sdělil za provozovatele Vladimír Průša, jednatel Domovní správy Prostějov.

Večerník se šéfa Domovní správy samozřejmě zeptal, v jaké výši je letošní vstupné na prostějovská koupaliště. „Bohužel několikanásobný nárůst ceny elektrické energie a zdražení dalších nákladů o inflaci nás donutily mírně zvýšit celodenní vstupné. Na druhé straně mohou věrní návštěvníci při zakoupení deseti vstupů čerpat výhodu lehátek zdarma, což dělá další poskytnutou slevu 700 korun. Tím jeden celodenní vstup ve Vrahovicích přijde na 30 korun a v aquaparku na 50 korun. To si myslím, že je pro naše stálé návštěvníky velice příznivé,“ uvedl.

Po méně teplých červnových dnech věří v obrat jak v případě počasí, tak i návštěvnosti. „Je těžké předvídat, co se v následujících měsících stane. Doposud byla návštěvnost kvůli počasí velice nízká. Tak snad nám vyjdou prázdniny, počasí bude přát koupání a hrátkám u vody a nám se podaří vydělat na pokrytí nákladů,“ doufá Průša.

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & KAM ZA KOUPÁNÍM najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 17. července