Zamilovanost dokáže člověka oblbnout spolehlivěji než nejsilnější víno. Pokud je to oboustranné, dá se to ještě přežít, horší je, pokud je jeden „zaláskovaný až po uši“, zatímco druhý ne. V takovém případě může „střízlivý“ s tím „opilým“ zdatně manipulovat a zbavit jej nejen vší sebeúcty, ale také pořádného balíku peněz.

Právě to se podařilo mladičké Natalii Dávidové, která v zaměstnání narazila na zranitelného muže. Během dvou let jej prostřednictvím fiktivního facebookového profilu obrala o celkem 613 tisíc korun. O tom, že poškozený dosud zcela nevystřízlivěl, svědčí fakt, že navzdory prokázanému trestnému činu a vlastnímu zadlužení po podvodnici žádné peníze u soudu vrátit nechtěl! Dávidová nakonec byla odsouzena i s matkou svého přítele a příbuznou z Ostravy.

Natalia Dávidová se narodila na Slovensku a v České republice nemá vyřízené povolení k trvalému pobytu. V Prostějově žije něco přes čtyři roky, aktuálně bydlí v objektu Za Kosteleckou ulicí i s matkou svého přítele Soňou Burianskou, s nímž zhruba stejnou dobu tvoří pár.

Vymyslela si i rakovinu

V zaměstnání v jedné z prostějovských logistických firem se coby uklízečka seznámila se zhruba o deset let starším, nicméně dosud nepříliš zkušeným mužem. „Myslím si, že jsem se mu líbila, ale mě to obtěžovalo,“ prozradila obžalovaná Natalia Dávidová, která však vymyslela plán, jak by naivity a jisté citové vyprahlosti mladého muže mohla využít. Založila si na Facebooku fiktivní profil a začala si s ním dopisovat a slibovat mu i „něco víc“. Jejich setkání však měla komplikovat údajná rakovina. I kvůli tomu jej neustále žádala o peníze na náročnou léčbu. Všechno byly pochopitelně naprosté výmysly, přesto jí soucitný muž začal posílat tisícové částky, které se postupně navyšovaly.

V té době už Natalia Dávidová o svém zdroji peněz řekla i matce svého přítele, která se s ní v komunikaci s jejich štědrým „sponzorem“ začala střídat. Také se domluvila se svojí příbuznou z Ostravy Dagmar Šivákovou, která zaslané peníze vybírala a posílala je zpět do Prostějova.