Druhý přípravný zápas čekal na nově vytvořený mužský celek hokejistů Prostějova, kteří tentokrát vyrazili do Boskovic, kde se střetli s místním celkem. Po prvním vítězství na domácí půdě nad Břeclaví tentokrát přišla premiérová porážka, kdy na svého soupeře nestačili a padli jednoznačně 6:2.

 

Žádnou vědu z tohoto výsledku ale kouč nedělá a pevně věří, že to byl správný políček pro všechny hráče, aby si uvědomili, že ani soutěž nebude ničím jednoduchým.

Do druhého přípravného utkání dal kouč Michal Janeček prostor především mladým hráčům, které doplnila zkušená první lajna. S celkovým výkonem ale spokojen být nemohl, protože domácí celek působil živěji už od úvodních minut a po první třetině se dostal zaslouženě do dvoubrankového vedení. Ve druhé části přidali domácí další dvě branky a hosté zásluhou Čuříka pouze korigovali aktuální vývoj. Změnu nepřinesla ani poslední část a skončila stejně jako třetina druhá. Domácí si tak dokráčeli s také mladým kádrem k vítězství a Prostějovu tento duel otevřel oči a ukázal, na čem ještě bude potřeba zapracovat.

2. přípravný zápas

HC Boskovice – SK Prostějov 1913

6:2 (2:0, 2:1, 2:1)

Střelci Prostějova: Čuřík, Peštuka.

Sestava Prostějova: Brankáři: Švach (Dubský). Obránci: Peštuka, Černošek – Pokorný, Masare – Rek, Bauer – Velička. Útočníci: Novosad, Čuřík, Černý – Píchal, Tábor, Berčák – Šilhavý, Koranda, Zítka – Štefka, Nevřala. Trenér: Michal Janeček.

Hodnocení trenéra SK Prostějov 1913 Michala Janečka: „Do Boskovic jsme jeli s cílem, že dáme prostor mladým hráčům, měli jsme i dva hráče na zkoušce. K tomu jsme vzali i zkušenou první lajnu a věřili jsme, že právě mladí ukáží, že budou tím pravým hnacím motorem. Podobné složení měl i soupeř, ale je třeba uznat, že jeho mladí hráči byli daleko živější a určovali tempo zápasu. Výsledek je samozřejmě nepříznivý, ale velkou vědu z něj nedělám. Jsem rád, že přišla taková facka, která by nám mohla pomoci, protože především mladí hráči viděli, že budou muset ještě hodně máknout, pokud chtějí v krajské lize pravidelně nastupovat.“