Ani v letošním roce nemohl chybět tradiční hokejový turnaj mládežníků, který v Prostějově probíhá už třetí desetiletí. Tentokrát ale proběhl SIDA CUP v odlišném termínu, než byli hokejoví fanoušci zvyklí. I tak si ale našel řadu diváků, kteří sledovali líté boje mládežníků ročníku 2012. V nabité konkurenci se neztratili ani domácí hráči, kteří se dostali na medailové umístění a brali třetí místo. K tomu si vysloužil individuální ocenění i Nikolas Krajíček, který se stal nejlepším obráncem turnaje.

 

Dvoudenní hokejová podívaná, to je SIDA CUP, který letos napsal další ročník. Turnaj, jenž tradičně probíhal na začátku dubna, se však letos posunul až na start září z prostého důvodu. „Vše se odvíjelo od sezóny Jestřábů, kteří se dostali daleko. Neměli jsme včas jistotu, že by turnaj mohl proběhnout v tradičním termínu. Proto jsme tak raději přistoupili k tomu, že to bude až předsezónní turnaj. Do dalších let bychom jej ale chtěli vrátit do původního termínu,“ nastínil Michal Janeček, který měl znovu na starost organizační stránku turnaje.

Diváci byli letos svědky soubojů šesti českých celků, které ukázaly svůj potenciál. Na ledě se proháněli zástupci Ocelářů Třinec, znojemských Orlů, Valachů ze Vsetína, Slavie Praha, Tygrů ze Zlína a chybět nemohl ani domácí celek SK Prostějov 1913.

„Kvalita turnaje byla opět na vysoké úrovni a všechny celky ukázaly, že mají ve svém středu šikovné hráče. Velmi mě potěšil i domácí výběr, který ukázal, že pracuje skutečně dobře, zaslouženě získal bronzové medaile. Velkou pochvalu tak zaslouží všichni trenéři, kteří se budoucím hokejistům věnují,“ doplnil Janeček.

Turnaj už píše druhou desítku ročníků a všechny zainteresované těší, jakého zájmu se za roky dřiny dočkal. „Kluby mají velký zájem se tohoto turnaje účastnit, protože už má určitou prestiž a ví se o něm. To nás samozřejmě velmi těší a velké poděkování patří i bezpečnostní agentuře SIDA, protože ta na tom má lví podíl. Věřím, že za rok se tu sejdeme zase už v tradičním termínu a opět se bude na co dívat,“ dodal závěrem Janeček.