Mlha, která by se dala krájet. Takto by se pohádkovou terminologií dal označit poslední přípravný zápas hokejistů SK 1913 před startem premiérové sezóny. V Moravské Třebové totiž svěřenci kouče Michala Janečka stihli pouze třetinu a pár střídání ve druhé, než se duel musel ukončit pro nedostatečnou viditelnost. Po necelých pětadvaceti odehraných minutách ale Prostějov měl náskok jedné branky.

 

Do utkání vstoupili aktivněji domácí hráči, kteří si i vypracovali první šance, ale postupem času přebírali taktovku zápasu zkušenější hosté, ti dorazili na generálku před startem soutěže ve velmi zajímavé sestavě a své zkušenosti dokázali prodat. Na konci první části tak svítil na tabuli stav 2:1 pro Prostějov. Před druhou částí se už ale hokejisté více než proti sobě prali s mlhou, která se v teplém odpoledni na stadionu vytvořila. Tento boj byl ale nad síly obou celků, tak se nakonec rozhodlo, že duel bude předčasně ukončen.

„Myslím si, že to nebyla úplně zlá třetina,“ usmál se po návratu do Prostějova Michal Janeček, trenér SK 1913. „Soupeř nastoupil ve velmi omlazené sestavě a na začátku zápasu do nás trošku vletěl. Nám chvíli trvalo, než jsme tohle tempo zachytili, ale postupem času jsme přebírali otěže. Podařilo se nám vstřelit dvě branky, na které soupeř dokázal zareagovat a snížil, přesto bych řekl, že jsme to ale měli pod kontrolou. A pokud by se utkání dohrálo, tak věřím, že jsme uspěli. Zápas jsme samozřejmě chtěli odehrát celý, ale to nešlo. Mlha byla už opravdu velká. Ten teplý vzduch nedělá dobře zimním stadionům s menším odvětráním. Ze střídačky jsem neviděl ani na jednu branku, problémy měli i hráči. Nemělo význam riskovat nějaké zranění, takže jsme se dohodli, že poslední přátelský zápas na začátku druhé třetiny raději zrušíme,“ popsal situaci lodivod prostějovského „eskáčka“, pro něhož šlo o generálku před premiérou v krajské nejvyšší soutěži. 

 

KUPON:

PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ

HC Slovan Moravská Třebová – SK Prostějov 1913

1:2 nedohráno

Branky Prostějova: Píchal, Duba

Sestava Prostějova: Micka, Sedlář – Vybíral, Kropáč, Liška, Jedlička, Pokorný, Masare – Novosad, Čuřík, Píchal, Tábor, Berčák, Koranda, Zítka, Štefka, Duba, Korhoň. Trenér: Michal Janeček.