Pánové, nikdy se nehádejte s manželkou či přítelkyní tak, aby s vámi lomcoval vztek! Určitě významně ponaučen do budoucna už bude pětatřicetiletý Prostějovan, který měl drsnou slovní debatu se svojí podstatně starší přítelkyní. Vztek jej ovládl natolik, že se dal doslova a do písmene do demolice bytu. Na žádost dotyčné musela v bytě nakonec zasahovat městská policie. Strážníci vzteklouna donutili z bytu odejít.

 

Dvě hodiny po půlnoci v neděli 24. září se na linku 156 obrátila jednapadesátiletá žena s tím, že její mladší přítel úmyslně demoluje vybavení bytu. „Strážníci na místě zjistili, že se dvojice nejprve pohádala a poté pětatřicetiletý muž rozbil ve vzteku dveře do koupelny, televizor a koš na prádlo. Ke svému jednání se doznal. Za přítomnosti hlídky muž z bytu dobrovolně odešel. Způsobená škoda, která nepřesáhla hranici deseti tisíc korun, bude vymáhána u příslušného správního orgánu,“ informoval Petr Zapletal, zástupce Oddělení prevence Městské policie Prostějov

Pokud žena „nestáhne“ oznámení na svého druha, muži hrozí i finanční postih. „Za přestupek proti majetku pětatřicetiletému muži hrozí pokuta do výše padesáti tisíc korun,“ potvrdil Zapletal.