Pořádná prověrka ambicí dvou hanáckých celků přijde na řadu tuto neděli 15. října na zimním stadionu v Prostějově, kde hokejisté SK 1913 přivítají soupeře z Hokejového klubu Kroměříž. Domácí se před startem ročníku netají ambicí hrát nahoře i případným postupem do druhé ligy. To stejné ale vyhlásil i jejich sok a nejbližší konkurent, co se týče vzdálenosti. Kdo se v rámci prvního vzájemného střetu ujme vítězství, bude jasné o víkendu, kdy je na programu 7. kolo Krajské ligy Jižní Moravy a Zlína.

 

Ambice jsou jedna věc, ale oba celky je dokázaly na začátku nového ročníku potvrzovat i výsledkově. Zatím tak patří k tomu nejlepšímu, co krajská liga mužů nabízí. V sedmém kole soutěže se samozřejmě ještě o postupujícím rozhodovat nebude, ale určitá psychická výhoda do dalších bojů by na jedné či druhé straně vzniknout mohla. „Počítáme s tím, že nás čeká opravdu silná prověrka. Kroměříž vyhlásila jasný cíl, kterým je postup, a podle toho i připravila kádr na letošní sezónu. I my se ale můžeme opřít o velkou kvalitu a bude to tak hodně zajímavý souboj, jenž by mohl mít velmi dobrou úroveň,“ tuší kouč Prostějova Michal Janeček.

Tím, že to k sobě oba celky nemají daleko, se dá očekávat, že by mohli dorazit i hostující příznivci, což by atmosféře střetnutí dodalo další náboj. „Myslím si, že i díky tomu, jak se klub letos prezentuje a má ambice, tak si i fanoušci najdou cestu. Proto budeme moc rádi, když i naši přijdou v hojném počtu a tomuto snad dobrému zápasu udělají skvělou kulisu. My jej rozhodně chceme zvládnout vítězně,“ dodal Janeček.

 

Regionální liga juniorů – 4. kolo

HC Bobři Valašské Meziříčí – SK Prostějov 1913

2:7 (1:1, 0:1, 1:5)

Branky a nahrávky: 19. Mojžíš (Jež, Stupka), 41. Omelka (Holík, Javorský) – 14. Koutný (Tsubera), 40. Svoboda (Tománek), 53. Koutný (Pippal, Pekr), 54. Svoboda (Tománek), 57. Pippal, 58. Mráček (Mojžíšek), 58. Pippal. Rozhodčí: Jiří Fiedler — Petr Bambuch, Libor Kamas.

Sestava Prostějova: D. Černý (K. Rychlý) — L. Kubík, Z. Kasal, T. Svoboda, R. Pospíšil, M. Řepa, J. Mráček — V. Tsubera, O. Mojžíšek, O. Tománek, J. Žák, N. Pippal, V. Koutný, F. Pekr. Trenér: Michal Janeček.

Liga starších žáků „B“ – 5. kolo

SK Prostějov 1913 – HC Zubr Přerov

4:5 (1:0, 2:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 3. Kadlčík (Vybíhal), 29. Krištofík (Musil), 32. Musil, 48. Kadlčík – 37. Strejček (Suchánek), 48. Brázdil (Strejček), 60. Faltynek, 60. Brázdil (Beneš), 60. Brázdil. Rozhodčí: Jiří Kroupa — Adam Studený, Eliška Stráská.

Sestava Prostějova: D. Kuba (J. Bojo) — D. Alexa, J. Krištofík — Š. Grygárek, L. Vybíhal, L. Komárek, D. Podroužek, J. Stužka, M. Radkovič, J. Musil, J. Všetička, A. Švach, V. Kucián, M. Řezníček, V. Kadlčík, O. Kouřil. Trenér: Václav Meidl.

Liga mladších žáků „A“ – 4. kolo

SK Prostějov 1913 – HC ISMM Kopřivnice

12:1 (6:0, 4:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Šelesták (Krajíček), 12. Kovář, 13. Kovář (Šelesták), 14. Duba (Huljar), 15. Kozár (Krajíček), 19. Mudrla (Růžička), 24. Haviernik, 31. Marek, 35. Krajíček (Marek), 39. Marek, 43. Duba, 53. Šelesták – 37. Jašurek. Rozhodčí: Jiří Kroupa, Adam Studený.

Sestava Prostějova: A. Klimešová (M. Tižo) — N. Krajíček — D. Šelesták, R. Haviernik, F. Kozár, M. Duba, A. Blatný, D. Huljar, M. Horák, D. Růžička, D. Štecová, L. Marek, P. Kovář, M. Mudrla. Trenér: Martin Pěcha.

Liga mladších žáků „B“ – 3. kolo

VHK Robe Vsetín – SK Prostějov 1913

10:4 (5:2, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 5. Smilek (Chuděj), 15. Smilek (Bayartsogt, Adamuška), 15. Šťastný (Trčka), 17. Adamuška (Bayartsogt), 20. Smilek (Bayartsogt, Adamuška), 36. Smilek (Kubíček, Adamec), 43. Smilek, 47. Němec (Matušů, Trčka), 50. Trčka (Matušů), 51. Adamuška (Smilek) – 7. Milar, 15. Vitásková (Kaplánek), 35. Vitásková, 54. Kaplánek (Milar). Rozhodčí: Tomáš Marek, Štěpán Jurek.

Sestava Prostějova: M. Sedlář — Š. Sova, N. Vitásková, J. Vinklárková, L. Klíma — D. Milar, K. Fajková, V. Alexa, O. Kaplánek, A. Jirák, V. Sittová, M. Hrabal, S. Fajk, K. Fiala, Š. Kudláček, N. Vasiljev. Trenér: Filip Smejkal. 

 

41 hokej partneri