V předchozích letech byly poslední dny a zvláště hodiny končícího termínu pro přestupy v českém profesionálním hokeji (Tipsport extraliga a Chance liga) nadmíru hektické, plné zajímavých hráčských přesunů. Letos? Nic moc, faktor koronaviru se jednoznačně projevil. Ani v LHK Prostějov prý nic zásadního neřešili.

„Za současné zdravotní, ekonomické i celkové situace jsme rádi, že máme pohromadě takový kádr, jaký máme. To znamená na soupisce čtyři gólmany, devět obránců a šestnáct útočníků, přičemž většinu z těchto hráčů reálně využíváme zápas co zápas. Pokud jsou zdraví,“ řekl Večerníku v neděli odpoledne sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal.

Přestupový deadline vypršel až úderem včerejší půlnoci, nicméně bývalý reprezentační bek a nyní i jeden z trenérských asistentů Jiřího Šejby nepředpokládal žádné změny na poslední chvíli. „K něčemu může dojít samozřejmě vždycky, ale tentokrát nic takového skutečně nepředpokládám. Peníze i možnosti jsou dost omezené, sami se do ničeho už pouštět nebudeme,“ ujistil Vykoukal.

V minulých letech hanácký klub hojně využíval střídavých startů, touhle formou za elhákáčko nastupovala spousta plejerů – i extraligových. A občas někteří místní borci stejným způsobem nakoukli naopak do nejvyšší tuzemské soutěže. „V letošní sezóně však střídavé starty skoro nevyužíváme, celý přístup jsme vzhledem k okolnostem přehodnotili,“ upozornil Vykoukal.

Tudíž platí, že pokud se nestalo něco nepředpokládaného, půjde prostějovský kolektiv do zbytku prvoligového ročníku 2020/21 v nezměněném složení. „Jak říkám, kádr teď máme početně dostatečný, věříme, že i kvalitativně. Momentálně se nám navíc daří, k přesunům nebyl důvod. Soustředíme se na sportovní stránku a další utkání, abychom postoupili do play-off,“ zdůraznil Jiří Vykoukal.