Sníh a teploty hluboko pod nulou tvořily ledovku a znamenaly v minulém týdnu dopravní komplikace na celém území České republiky, Prostějovsko nevyjímaje. Jedna ze středečních nehod mohla mít i tragické následky. Řidič osobního vozu dostal na zledovatělé vozovce mezi Krumsínem a Křenůvkami smyk, vyjel mimo komunikaci a zastavil až o strom. Hasiči poté měli společně se záchranáři plné ruce práce, aby jej vyprostili.

„V současné chvíli zasahujeme při nehodě u Křenůvek na Prostějovsku, kde dostal řidič smyk, sjel do příkopu, kde zůstal zraněný a zaklíněný ve vozidle, které se opřelo o strom,“ informovala na sociální síti X mluvčí hasičů Olomouckého kraje Lucie Balážová. Ven z vozu se jej hasičům podařilo dostat až pomocí hydraulických nůžek, odstranit museli hned troje dveře. „Na páteřní desce jsme jej poté z auta vyzdvihli a transportovali do vrtulníku. Na místě jsme ještě provedli protipožární opatření,“ přidala Balážová.

U závažné nehody asistovali pochopitelně také dopravní policisté. Ti už také mají prvotní informaci, proč k ní došlo. „Ve středu devětadvacátého listopadu okolo sedmé hodiny došlo u obce Křenůvky k dopravní nehodě osobního vozidla značky Citroën. Podle prvotních informací devětačtyřicetiletý řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a po projetí mírné levotočivé zatáčky dostal smyk. S autem sjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu,“ uvedla pro Večerník Petra Vaňharová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Řidič utrpěl zranění, se kterým jej zdravotníci transportovali do olomoucké fakultní nemocnice. „Alkohol za volantem u něj vyloučila provedená dechová zkouška a způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na osmdesát tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí.