Poslední zápas před domácím publikem v letošním kalendářním roce odehrají hokejisté SK Prostějov 1913 ve čtvrtek 14. prosince od 18.00 hodin, kdy je na zdejším zimním stadionu prověří podruhé v ročníku Uherský Ostroh. Nebezpečný soupeř, který patří k těm lepším, bude chtít domácího favorita překvapit. Zda tomu tak skutečně bude, nebo domácí hráči zvládnou i tuto zkoušku, se uvidí v průběhu čtvrtečního večera, kde se dočkají i fanoušci překvapení.

Jako souboj Kroměříže a Prostějova se zatím vystříbřila letošní sezóna, která dopisuje druhou třetinu základní části. Až po bodově odskočené dvojici najdeme další celky, kde zatím ukazuje svou kvalitu právě i Uherský Ostroh, který byl dlouho třetím týmem s náskokem, což se v posledních kolech změnilo. I tak to ale bude pro hokejisty Prostějova jistě těžká zkouška.

Že se soupeře nevyplatí podcenit, ukázal už první vzájemný duel, kdy se v domácím prostředí soupeř dostal po první třetině do dvoubrankového vedení, a to držel až do závěrečné dvacetiminutovky. Tam se však eskáčku podařil obrat, díky kterému slavilo vítězství 3:5. Jak však aktéři přiznávali, bylo především vybojované.

V domácím prostředí by na tento úspěch hráči rádi navázali a potvrdili tak už s jistotou, že právě mezi nimi a Kroměříží se bude rozhodovat o tom, kdo půjde z nejlepšího postavení do následného play-off. Fanoušci se na stadion opět dostanou za symbolických padesát korun. Ženy a mládež mají vstup zdarma. Pro poslední domácí zápas před Vánoci se mohou navíc fanoušci těšit na dárek, kterým bude akce na svařák u Sněhuláka, kde bude po celou dobu hokeje platit akce 1+1 zdarma a předvánoční atmosféru dokouzlí i výběr písní, které jsou s těmito svátky spojeny.