Už od začátku Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína se předpokládalo, že právě HK Kroměříž a SK Prostějov 1913 budou hlavními favority celé soutěže. První vzájemné měření sil vyznělo pro kroměřížské hokejisty, kteří na prostějovském ledě zvítězili 8:6. Ovšem sobotní odveta se eskáčku náramně povedla a naši hokejisté to soupeři spočítali i s úroky!

 

 PROSTĚJOVSKÝ Večerník snad po patnácti letech od slavných dob HC Prostějov znovu vyjel s prostějovskými hokejisty do venkovního prostředí. Sympatický stadionek v Kroměříži se v sobotu celkem slušně zaplnil a domácí fanoušci o sobě dávali hlasitě vědět. Ve vynikající hokejové atmosféře tahali za delší konec pomyslného lana prostějovští hokejisté. „Nijak speciálně jsme se na tento souboj nepřipravovali, všichni jsme si ale dobře byli vědomi toho, co nás čeká a jakým způsobem musíme hrát. Jsem rád, že se z velké části podařilo hráčům splnit to, na čem jsme se před utkáním dohodli. Snad poprvé v této soutěži jsme během první třetiny neinkasovali, naše předem stanovená taktika přinesla své ovoce,“ vyzdvihl významný fakt vedoucí ke konečnému úspěchu trenér SK Prostějov 1913 Michal Janeček.

Prostějov hlavně ve druhé třetině ovládl dění na ledové ploše a vlastně už v této době se rozhodlo o výsledku. „Nerad vyzdvihuji výkony jednotlivců, ale vítězství v Kroměříži je velkým dílem dvou hráčů. Mužstvo jednoznačně podržel gólman Sedlář a střelecky rozhodl kanonýr Kolouch. Výborně hráli ale všichni, byl to kolektivní výkon,“ dodal Janeček.

Prostějov tedy oplatil svému největšímu soupeři porážku z domácího prostředí, a pokud eskáčko zvládne i odložený zápas s Blanskem, ujme se i vedení v tabulce!