Sedmnácté kolo nabídne poslední domácí zápas roku 2023 pro tým SK Prostějov 1913, kdy se svěřencům kouče Janečka postaví do cesty soupeř z Uherského Ostrohu. Celek dlouhodobě okupující třetí příčku jistě nechce dát kůži lacino a domácího favorita se pokusí překvapit. Eskáčko ale určitě neponechá nic náhodě a před vlastními fanoušky se rozloučí dalším vítězstvím a třemi body do tabulky.

První vzájemné střetnutí nabídlo dramatický duel a vítězství hokejistů Prostějova 3:5, ti se tak s Kroměříží definitivně ocitli v pozici dvou nejlepších celků. „Už první duel ukázal, že soupeř je velmi kvalitní a počítáme, že ani v našem domácím prostředí nám nedá nic zadarmo. Má hodně dobrý útok, na kterém staví více než na obraně, proto se i na to chceme v rámci přípravy na utkání zaměřit,“ uvedl kouč Michal Janeček. S tím se nedá než souhlasit, protože společně se dvěma odskočenými celky je právě Ostroh nejvíce skórujícím týmem. Díry by se naopak daly najít v defenzivě.

„My se ale musíme v první řadě soustředit na sebe a hrát svou hru, jejímž prostřednictvím bychom měli ukázat, že kvalita je na naší straně. Rozhodně chceme v posledním domácím utkání vnutit soupeři naši hru. Pevně věřím, že i ve čtvrtek si najde na zimák cestu spousta fanoušků a užijeme si i dobrý hokej s pro nás příjemným výsledkem,“ doplnil Janeček.

Utkání sedmnáctého kola proběhne na prostějovském zimním stadionu ve čtvrtek 14. prosince od 18.00 hodin, kdy bude vhozeno první buly.