O třetím adventním víkendu bude možné nejen nakoupit dárky a ochutnávat punč a různé dobroty, ale přímo na prostějovské radnici se budou konat u veřejnosti tradičně velmi oblíbené prohlídky, tentokrát specifické především v tom, že nejvyšší budovu města zkrášlí s vánoční výzdoba. Na komentovanou prohlídku vezme návštěvníky i tradiční průvodce, jímž není nikdo jiný než primátor města František Jura.

Prohlídky jsou velmi oblíbené nejen místními občany, ale i návštěvníky z daleka. Naposledy se přijeli podívat například lidé z Rousínova. „Prozradili nám, že si radnice všimli díky letní návštěvě štábu České televize, která u nás točila jeden z dílů Všechno, co mám ráda. Těší nás, že lidé mají zájem o návštěvu, ale je to především díky tomu, že tato historická budova má opravdu nádherné zázemí a skutečně co nabídnout,“ uvedl primátor města František Jura.

Před vánočními svátky pak budou prohlídky speciální. „Jen v tomto období mohou návštěvníci vidět radnici zahalenou do vánočního hávu a krásně vyzdobenou. Tradiční prohlídku umocní nadcházející svátky a překvapení chystám samozřejmě i já. Ozvláštněním bude hudební doprovod, s nímž se zájemci setkají v prostorách obřadní síně. Už se na to velmi těším a pevně věřím, že se nás sejde co nejvíce,“ dodal primátor města.

KDY: SOBOTA A NEDĚLE 16. A 17. PROSINCE, 16:00, 17:00 A 18:00 HODIN

KDE: RADNICE PROSTĚJOV