Ve čtvrtek na svěřence kouče Janečka čekal domácí duel a hned o dva dny později se představili na půdě soupeře v duelu proti Uherskému Brodu, kde chtěli potvrdit své výsostné postavení v tabulce krajské ligy. Divoké úvodní minuty ukazovaly, že by mohlo padnout opravdu velké množství branek. Poté se však situace uklidnila a v průběhu zbývajících minut už přidávali branky jen hosté.

Už ve třetí minutě se přitom poprvé měnilo skóre, kdy se v první přesilové hře prosadil domácí Šiller a poslal svůj celek do vedení – 1:0. Náskok však vydržel jen 23 sekund a favorit srovnal, když se dokázal prosadit v té samé minutě Berčák – 1:1. V 5. minutě poslal hosty poprvé do vedení Kolouch – 1:2. Ani toto vedení ale nevydrželo déle než minutu a domácí Kadlčík dokázal znovu srovnat stav – 2:2. Střelecky plodné minuty završil v desáté minutě Petr Kolouch, který znovu vrátil vedení na stranu hostů – 2:3.

V dalších minutách se brankové hody zastavily, z čehož měli radost především brankáři, ale šance na obou stranách pokračovaly zhruba ve stejném tempu. Důležitým momentem pro další část zápasu se pak stala poslední minuta první části, kdy se dokázal podruhé v utkání prosadit Tomáš Berčák, který tak přidal pojistku – 2:4.

Po šestibrankové první části se ve druhém dějství čekalo na branky marně a spíše se počítaly tresty na obou stranách. Ani jednu z přesilovek se ale nepovedlo celkům využít a gólmani si tak oproti první části vylepšili své statistiky.

Do třetí třetiny se tak šlo stále za stavu, kdy domácí cítili naději s výsledkem ještě něco udělat. Brzy jim však veškerý vítr vzal Ondřej Fiala, který v přesilové hře pět na tři dokázal propálit brankáře a přidal kýženou další pojistku – 2:5. Že se přesilovkové formace eskáčka zlepšují, potvrdil i deset minut před koncem Novosad, když přidal šestou trefu – 2:6. O tři minuty později pak potvrdil svou velmi dobrou formu v tomto týdnu Jakub Čuřík, který tak upravil konečný stav na 2:7.

 

Branky a nahrávky: 3. Šiller (Kadlčík, Stiksa), 6. Kadlčík (Budil) – 3. Berčák (Masare), 5. Kolouch (Čuřík), 10. Kolouch (Čuřík, Černošek), 20. Berčák (Pěcha, Kropáč), 44. Fiala (Kolouch, Černošek), 50. Novosad (Černošek, Kolouch), 53. Čuřík (Novosad, Kolouch). Rozhodčí: Jan Pavel — Tomáš Chramosta, Miroslav Olšar. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.

Sestava Uherského Brodu: T. Málek (D. Kamenář) — J. Uhříček, M. Tomek, L. Koníček, M. Kadlčík, R. Budil — P. Vaněk, M. Bařinka, J. Kočica, P. Kotek, M. Šiller, D. Peška, P. Řehoř, M. Kužílek, M. Klusák, J. Mikulec, F. Stiksa. Trenér: Zbyněk Kůdela.

Sestava Prostějova: D. Sedlář (M. Micka) — M. Fojtášek, O. Pokorný, I. Peštuka, J. Kropáč, M. Černošek, A. Masare — D. Píchal, T. Vyroubal, J. Čuřík, P. Kolouch, O. Fiala, Z. Novosad, J. Zitka, M. Pěcha, T. Berčák, T. Tábor. Trenér: Michal Janeček.

ÚSTY TRENÉRA

Michal JANEČEK – SK Prostějov 1913

„Myslím si, že se jednalo o další zasloužené vítězství. Ze startu jsme si zkomplikovali situaci, kdy jsme tam měli nějaká zbytečná vyloučení. Postupem času jsme ale přebírali otěže zápasu a do konce první třetiny šli do vedení. Druhá třetina byla hodně vyrovnaná. Zlom pak přišel až ve třetí části, kdy jsme ke čtyřem brankám přidali ještě další tři. Zase rozhodly zkušenosti. Musím hráče pochválit, ale kredit zaslouží i soupeř.“