Potřetí a naposled v základní části změří hokejisté SK Prostějov 1913 síly se soupeřem z Břeclavi, kde bude chtít potvrdit i do třetice roli favorita a získat další body do tabulky Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína. V prvním duelu si proti soupeři dokázali poradit na jeho půdě a stejně tak dopadla i odveta na domácím ledě. Přijde i do třetice vítězství a bude to opět o čtyři branky? O tom bude jasno už ve čtvrtek večer. Duel devatenáctého kola je totiž na programu 4. ledna od 18.00 hodin.

Soupeř, proti kterému odehráli hokejisté eskáčka svůj historicky první soutěžní duel, bude také prvním celkem, s nímž budou mít za sebou kompletní porci tří zápasů v rámci letošního ročníku. Na půdě lvů to ale nemusí být tak snadné, jak pohled na tabulku ukazuje. „Venku se nám v prvním zápase poměrně dařilo a dovezli jsme zaslouženou výhru. Ve druhém duelu ale soupeř ukázal, že dokáže potrápit, dobře se na nás připravil. Počítám, že ani na jejich půdě to nyní nebude snadné. Bude také důležité, abychom se po sváteční pauze dostali rychle do tempa,“ má jasno kouč Michal Janeček.

Oba předchozí vzájemné zápasy skončily o čtyři branky. Venku se hokejisté Prostějova radovali po výhře 7:3, v domácím prostředí z toho byla výhra 6:2, když to ale bylo ještě deset minut před koncem o jedinou branku. „Jak my, tak soupeř už víme, co od sebe vzájemně očekávat. První duely byly spíše o poznávání, druhé už ukázaly, že se každý dovede nějakým způsobem připravit. Nyní čekám, že to bude zase o kus dál. Musíme předvést dobrý výkon a na cestu domů si snad přibalíme i všechny body,“ doplnil Janeček.