V rámci devatenáctého kola zajížděli hokejisté Prostějova do Břeclavi s cílem pokračovat ve vítězné sérii i po téměř třítýdenní přestávce, která během svátků proběhla. Na úvod nového roku se ale svěřencům kouče Janečka nedařilo a překvapivě padli, čímž se tak vzdali možnosti předskočit příští týden vedoucí Kroměříž. Ze druhé porážky v ročníku a vůbec první po základní hrací době si ale v klubu nedělají těžkou hlavu.

„Pauza byla patrná na obou mužstvech. Přeci jen jak člověk vypadne ze zápasového rytmu, kdy se teď nehrálo téměř tři týdny, tak to bylo vidět. Nebyli jsme to úplně my a výkon nebyl takový jako během prosince. Stále je to ale druhá prohra za devatenáct kol a určitě z toho neděláme velkou vědu. Pořád toho máme před sebou dost,“ vrátil se úvodem k pauze během svátků kouč Michal Janeček.

Na další dotaz směrem k svátkům odpověděl nejprve s humorem. „Bramborový salát nám během svátků očividně moc neprospěl.“ Poté už ale pokračoval vážněji a popsal důvody druhé prohry v sezóně. Chyběla nám tam naše tradiční síla, rychlost a drajv, které jsme dokázali v minulých zápasech stupňovat. Teď šla křivka spíše dolů, bohužel. Na druhou stranu to jednou přijít muselo, protože už v několika předchozích zápasech jsme utkání otáčeli až v samém závěru, ale nyní to prostě nevyšlo. Je to ponaučení do dalších zápasů,“ doplnil kouč.

Do Břeclavi pak vyjelo mužstvo poměrně okleštěné a chyběla řada opor. „Nám ty zápasy v týdnu vůbec nesedí. Kluci jsou v práci a není to jednoduché poskládat. Do toho nás začala zase trápit zranění, vypadl Michal Černý kvůli zádům a Kuba Čuřík kvůli lokti. Teď je to trošku rozhárané. Snad se do příštího týdne dáme do kupy a bude to pro nás návrat k vítězné vlně, kterou bychom chtěli rozjet. V týdnu jedeme zase ven, nebude to tak o moc jednodušší,“ tuší už nyní Janeček.

Šanci tak dostali mladíci, kteří ji však ani tentokrát nechytili za správný konec, což je po dvaceti kolech asi ten největší problém. „Třetí lajnu jsme poskládali z našich mladíků a trošku pro mě byla opět zklamáním. Čekáme od nich daleko větší energii, která by tam v jejich věku měla být, ale prostě tam není. Dostali myslím hned tři branky a nechávali se i zbytečně vyloučit. Kluci to musí pochopit, protože takto prostě dlouhodobě hrát nemůžou. Pevně věřím, že se nám je podaří nějak nastartovat,“ zakončil Michal Janeček.