K dohrávce 14. kola zavítali hokejisté SK Prostějov 1913 do Blanska, kde na ně čekal domácí výběr, jenž chtěl svého soka překvapit a způsobit mu druhou porážku v řadě. Svěřenci kouče Janečka ale předvedli daleko lepší výkon než o týden dříve v Břeclavi a domů si proto odvezli plný počet bodů i daleko větší sebedůvěru. Trenéra tak mohl velmi těšit fakt, že si hráči porážku vzali k srdci a předvedli daleko lepší výkon.

 

 Do Blanska se přitom znovu cestovalo v týdnu, tentokrát ve středu, kdy se dohrával odložený duel. Hokejisté Prostějova k soupeři navíc jeli jen v nekompletních třech pětkách, kdy někteří chyběli v důsledku pracovních povinností a nebezpečně se začínala plnit i marodka. Přesto však už první třetina ukázala, že si hosté přijeli pro výhru.

Na branku Zabloudila ještě o minutu později dokázali domácí reagovat a srovnat stav utkání. V 9. minutě šlo ale eskáčko opět do vedení zásluhou Zítky a své vedení už do konce utkání nepustilo – 1:2. Ještě v průběhu první části totiž dokázal skóre navýšit Vyroubal a v samém závěru se ještě prosadil Zabloudil, který tak stanovil, že do dalšího průběhu půjde Prostějov s tříbrankovým náskokem – 1:4.

Druhé dějství začalo ve své první polovině připomínat utkání z minulého týdne a Blansko dokázalo v rozmezí tří minut snížit stav na rozdíl jediné branky po trefách Piláta a Grünwalda – 3:4. Oproti utkání v Břeclavi však nechtěli hosté ponechat nic náhodě a jasně to potvrdili po polovině utkání. Nejprve uklidnil hosty trefou Černošek – 3:5. Následně přidal další trefu Píchal a svou druhou brankou v utkání se prosadil i Vyroubal – 3:7.

Poslední dvacetiminutovka patřila tomu, že si hosté hlídali svůj pohodlný náskok, a navíc ještě navyšovali. Ve 47. minutě završil úspěšný večer Vyroubal, jenž se dočkal své třetí branky, a hattrick byl na světě – 3:8. Pět minut před koncem si připsal druhou branku i Zítka a bylo definitivně jasno, kdo se bude radovat z vítězství, což nemohla ovlivnit ani závěrečná branka domácího Fojta – 4:9.

 

Krajská liga mužů Jižní Moravy a Zlína – 14. kolo

Dynamiters Blansko – SK Prostějov 1913

4:9 (1:4, 2:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Majola (Šmahel), 28. Pilát (Kuběna), 30. Grünwald (Fojt), 57. Fojt (Grünwald) – 4. Zabloudil (Pokorný, Kropáč), 9. Zitka (Vyroubal, Kropáč), 12. Vyroubal (Šilhavý, Pokorný), 20. Zabloudil (Kropáč), 32. Černošek (Zabloudil), 36. Píchal (Kropáč, Zabloudil), 39. Vyroubal (Zitka, Zabloudil), 47. Vyroubal (Píchal, Kropáč), 55. Zitka (Vyroubal, Kropáč). Rozhodčí: Jakub Jančí — Bruno Matula, Matyáš Sapík.

Sestava Blanska: M. Šenk (T. Sedlák) — Z. Němec, V. Rašovský, L. Fojt, A. Hussein, M. Antoňů, S. Sedláček, T. Verner — M. Král, M. Pilát, T. Kubíček, V. Malý, R. Majola, H. Grünwald, I. Kuběna, J. Šmahel, T. Müller.

Sestava Prostějova: M. Micka (M. Dubský) — M. Fojtášek, O. Pokorný, P. Liška, J. Kropáč, M. Černošek — M. Zabloudil, T. Vyroubal, Z. Novosad, J. Zitka, M. Šilhavý, R. Jedlička, D. Píchal, T. Berčák. Trenér: Michal Janeček.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRA

Michal JANEČEK – SK Prostějov 1913

„Utkání jsme po porážce chytili za správný konec, a jak jsem byl minule kritický, tak dnes musím chválit. Jasně jsme si po minulém kole řekli, co bychom dělat neměli, kluci to vzali velmi dobře. Dnes jsme měli opět dobrý vstup do zápasu, který nám pak vydržel i v dalším průběhu, takže jsme si došli pro zasloužené vítězství. Na to, že jsme neměli ani tři pětky, tak klobouk dolů. Rád bych dnes pochválil i naše mladíky, od kterých jsem viděl, co bych si představoval.“