Ve čtvrtek zajížděli hokejisté SK Prostějov 1913 na půdu soupeře z Brumova-Bylnice už v kompletnějším složení, než tomu bylo v předešlých zápasech, a také s vidinou možného posunu do čela tabulky před soupeře z Kroměříže, který o den dříve doma padl. I tento psychologický efekt možná pomohl k tomu, že eskáčko nedalo domácímu výběru šanci a domů si odvezlo jednoznačnou výhru 11:3.

 

Po odmlce kvůli zranění a nemoci mohl kouč Janeček opět počítat například s Kolouchem a Čuříkem, kteří potvrdili, jakými hráči jsou. Už ve čtvrté minutě se totiž právě po jejich kombinaci prosadil prvně jmenovaný a dostal hosty do vedení – 0:1. Domácí však nechtěli jen tak složit zbraně a v první třetině se snažili o aktivní forčekink, který dělal problémy. Ve 13. minutě se prosadil Lysák a dokázal tak srovnat stav zápasu – 1:1.

Od druhé třetiny už ale bylo stále patrnější, kdo bude tahat za delší konec. Hodně tomu napověděl už úvod, kdy se hned v první minutě dokázal prosadit Čuřík a následně kapitán Duba – 1:3. Ještě veseleji bylo v táboře hostů po brance Vyroubala ve 23. minutě – 1:4. Tento stav hosty uklidnil a domácí hledali pohodu a odhodlání. To našli až v závěru druhé části, kdy dokázal snížit Macháč – 2:4. Jenže jejich naději brzo zase utnul Zabloudil – 2:5. V poslední minutě však přeci jen nějakou naději vykřesali domácí díky trefě Pavlůska – 3:5.

Poslední třetina však už byla zcela v režii hostujícího výběru a skóre začalo dramaticky stoupat. Ve 47. minutě definitivně shodil ze stolu naděje domácích Zabloudil – 3:6. Poslední desetiminutovka už byla ryze na jednu branku a domácí ještě pětkrát kapitulovali. O sedmou branku se postaral Zítka. Toho o minutu později následoval Berčák a jen další necelou minutu potřeboval i Píchal – 3:9. V závěru se čekalo, zda na tabuli bude svítit i dvouciferný stav, který přišel v 57. minutě po přesném zásahu Čuříka – 3:10. V samém závěru pak ještě kosmeticky na jedenáct branek upravil Píchal druhou brankou v duelu – 3:11.

Prostějov tak získal další tři body do tabulky a po jednoznačné výhře se posunul do čela Krajské ligy Jižní Moravy a Zlína.

 

HC Brumov-Bylnice – SK Prostějov 1913

3:11 (1:1, 2:4, 0:6)

Branky a nahrávky: 13. Lysák (Lysák), 37. Macháč (Lysák, Vaněk), 40. Pavlůsek (Vaněk) – 4. Kolouch (Čuřík), 21. Čuřík (Kolouch, Pokorný), 21. Duba (Berčák, Novosad), 23. Vyroubal (Zitka), 39. Zabloudil (Kolouch, Pokorný), 47. Zabloudil (Kolouch, Pokorný), 51. Zitka (Vyroubal), 52. Berčák (Novosad), 53. Píchal (Vyroubal), 57. Čuřík (Kolouch), 59. Píchal (Pokorný). Rozhodčí: Radim Slavka — Richard Babulík, Pavel Tomeček. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváků: 50.

Sestava Brumova: V. Čada — E. Bodlák, T. Lysák, J. Vaněk, M. Mojžíš, M. Lysák, A. Pigulevskyi — T. Pavlůsek, J. Macháč, V. Sopek, L. Lysák, T. Častulík, P. Bumbál, J. Střelec, F. Krůžela, M. Ročák.

Sestava Prostějova: M. Micka (A. Švach) — L. Kubík, D. Rek, V. Beutl, R. Jedlička, A. Masare, O. Pokorný — J. Zitka, T. Berčák, J. Čuřík, P. Kolouch, M. Zabloudil, T. Vyroubal, L. Duba, Z. Novosad, M. Šilhavý, D. Píchal. Trenér: Michal Janeček.

ÚSTY TRENÉRA

Michal JANEČEK – SK Prostějov 1913

"Utkání rozhodně nebylo tak jednoduché, jak ukazuje konečný výsledek. V Brumově mají malé hřiště a velmi mladé mužstvo, jehož hráči nastřelují puky a energicky dorážejí na gólmana a celou obranu. Dvě třetiny zde byly opravdu těžké, vývoj skóre se otočil až na začátku závěrečné části hry, kdy se nám podařilo v rychlém sledu vstřelit několik branek. Domácí pak už nekladli odpor a my jsme si zkušeně výsledek pohlídali."